Vytvorte svojej dcérke efektný účes, ktorý vydrží aj šantenie na ihrisku.pixabay.com
StoryEditor

Ako na roztomilý účes pre malé princezné

28.05.2016, 14:45
Životný štýl
Urobte svojej dcérke veselý účes do školy alebo napríklad na nadchádzajúci Deň detí. Vystačíte si s dvoma gumičkami a stužkou, nie sú potrebné ani príliš dlhé vlasy, stužkami ich môžete naopak predĺžiť. Kaderníčka Blanka Hašková predvádza, ako naň.

Kaderníčka sa pri úprave vlasov malej modelky drží základných pravidiel pre česaní detí: účes musí byť rýchlo hotový a dobre držať, aby pri typickom detskom poskakovaní a pobehovaní hneď nepadal. Hodí sa aj pre zostrihané vlasy, pretože stuha kratšie partie predĺži a podrží, ako píše idnes.cz.

Základom účesu je pevný cop na vrchnej časti hlavy, použite skôr silnejšiu gumičku, aby dieťaťu netrhala vlasy. Dole pri krku potom vytiahnite malý trojuholník vláskov, ktoré necháte voľné, poslúžia na ukotvenie vrkočov.

Gumičkou pretiahnite stuhu, prípadne ich môžete dať do vlasov aj niekoľko. Stuhu môžete obmotať okolo gumičky, alebo môžete pri základni účesu vytvoriť mašličku. Či už zvolíte akýkoľvek spôsob, mala by vám potom zostať na každej strane približne rovnako dlhá časť stuhy.

Vlasy v cope rozdeľte na polovicu a s pomocou dvoch pruhov stuhy z nich zapletiete v podstate rybí vrkoč. Vlasy do seba teda nebudete zapletať ako pri bežnom vrkoči, ale iba ich polovicu obtáčate stuhou zo zhora a druhú polovicu následne zospodu. Rovnako obtočíte druhú stuhu "v protismere" a takto postupujete až ku krku. Je na vašom (a samozrejme i detskom) vkuse, či budete do stuhy schovávať všetky vlasy, alebo či ich necháte medzi farebnými pruhmi vykukovať.

S pletením skončite pri trojuholníku voľných vlasov pri krku. Tu vytvorený vrkoč spojte gumičkou s voľným prameňom vlasov, tým ho zafixujete a zaistíte, že účes vydrží aj najrôznejšie poskoky. Gumičku potom môžete schovať obtočením stuhou alebo napríklad ďalšou mašličkou. Visiaca stuha potom vytvorí dojem dlhších vlasov aj u dievčat, ktorým ešte nestihli narásť.

Nakoniec môžete niektoré pramienky vlasov zo zápletu trochu povytiahnuť, aby viac vykukovali. Druhou variáciou je potom vrkoč, v ktorom stuha naopak celkom vlasy zakrýva.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:41