Spoznajte kozmetické triky, ktoré vám ušetria čas.pixabay.com
StoryEditor

12 rýchlych kozmetických trikov pre zaneprázdnené mamičky

18.05.2016, 06:00
Životný štýl
Nemáte penu na holenie, minul sa vám mejkap alebo ste si zabudli rúž na pery? Ak bojujete s časom, pomôžu vám SOS triky, ako si pohotovo poradiť v každej situácii.

Občas sa to stane každej z nás. Chcete vyzerať úžasne a ako naschvál, keď sa ponáhľate, sa niečo nepodarí. Buď vám chýba nejaký kozmetický prípravok alebo si neviete poradiť s mdlou a unavenou pokožkou. Ako podľa womansday.com zatočiť s podobnými "katastrofami" behom pár okamihov?

Rozžiarte pokožku s očnými tieňmi

Ak máte pocit, že je vaša pokožka bledá a bez života, môžete to zachrániť bronzovými očnými tieňmi s bežným telovým mliekom. Zmiešajte lyžicu sypkých očných tieňov s telovým krémom. Výsledkom bude krásna a žiarivá pokožka, ako tvrdí maskérka Tasha Brownová.

Použite ovsené vločky na upokojenie podráždenej pokožky

Zmiešajte ovsené vločky s trochu medu a zmes naneste na tvár. Nechajte pôsobiť po dobu 10 minút. Následne tvár opláchnite.

Preč so šedivými vlasmi pomocou očných tieňov

Chystáte sa na nejakú spoločenskú udalosť, no do očí vám bijú šedivé vlasy pri korienkoch vlasov? Neprepadajte panike. Pripravte si očný tieň, ktorého farba je takmer rovnaká ako farba vašich vlasov a naneste ho jemne štetcom alebo špongiou na korienky vlasov v blízkosti čela, kde sú najviac vidieť. Tento rýchly trik je skvelým riešením pre daný deň.

Detský púder na husté riasy

Nanášanie umelých rias je dlhším procesom, ktorý si vyžaduje určitý čas. Čo však robiť, ak sa ponáhľate? Naneste na vatovú tyčinku menšie množstvo detského púdru a aplikujte na riasy. Potom si ich prejdite špirálou, ako ste zvyknuté. Prášok bude pôsobiť ako prírodné zahusťovadlo.

Skroťte obočie balzamom na pery

Potrebujete k tomu len klasický balzam na pery a zubnú kefku. Po nanesení balzamu, prejdite cez obočie zubnou kefkou. Použite vzostupné ťahy smerom od špičky nosa. V priebehu niekoľkých sekúnd sa chĺpky upokoja a budú na svojom mieste.

Lesk na pery z bobúľ

Ak nemáte pri sebe rúž, svoj účel splní ovocie. Bobule, najlepšie maliny, sú skvelou náhradou. Roztlačte ich a naneste prstom na stred pier. S ničím iným ich nemiešajte. Maliny poskytnú skvelého pomocníka, ak potrebujeme svojim perám dodať trochu "šťavy".

Mejkap vďaka hydratačnému krému

Zistiť na poslednú chvíľu, že vo fľaštičke už nie je takmer ani kvapka mejkapu, vie poriadne otráviť. Nezúfajte, môžete si ho jednoducho vyrobiť. Potrebujete len tekutý korektor a hydratačný krém. Zmiešajte ich a mejkap je na svete.

Zelený čaj ako tonizačná pleťová voda

Je skvelý nielen na použitie zvnútra, ale aj zvonku. Tento antioxidačný nápoj si poradí s mastnou pokožkou. Jemným masírovaním vatovým tampónom namočeným v zelenom čaji dosiahnete stiahnuté póry a hladkú pokožku. Navyše, má protizápalové a antibakteriálne vlastnosti.

Pleťový krém namiesto peny na holenie

Nežiaduceho ochlpenia na nohách sa rýchlo zbavíte aj bez sprchy. Použite pleťový krém, rozotrite ho po nohách a prechádzajte po nohách klasickou žiletkou. Vaše nohy budú vďaka tomu hydratované.

Detský olej ako rozjasňovač

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako to tie modelky robia, že vyzerajú vždy sviežo? V skutočnosti je možné takýto vzhľad získať jednoducho v priebehu niekoľkých sekúnd. Použite detský olej na lícne kosti. Vaša pokožka bude rozjasnená a príjemným plusom je fakt, že funguje proti vráskam.

Udržujte čistiaci a hydratačný krém v chladničke

Ak máte pokožku náchylnú k podráždeniu, odporúča sa mať čistiaci gél i hydratačný krém v chladničke pre okamžitú úľavu. Príjemný chlad upokojí pokožku.

Rýchla vzpruha vďaka bielkam

Vyzerajte za každých okolností tip-top. Zázrak sa ukrýva vo vajíčkach. Konkrétne bielka sa postarajú o jemnejšiu pleť a stiahnuté póry. Spravte si penu z dvoch bielok a naneste na tvár i krk. Nechajte pôsobiť 5-10 minút a následne umyte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:03