Masáže bábätkám len prospievajú.pixabay.com
StoryEditor

Výhody detskej masáže. Prečo by na ňu nemali mamičky zabúdať?

30.04.2016, 14:45
Životný štýl
Detská masáž u nás nemá takú tradíciu ako v Ázii, ale svojich niekoľkotýždňových alebo -mesačných potomkov na ňu posiela čím ďalej viac mamičiek.

Pomáha totiž dobrému telesnému i psychickému vývoju detí, prispieva k relaxácii a už odmalička ich učí správnym návykom, ako píše idnes.cz.

"Masáž prispieva k správnemu držaniu tela, lepšej cirkuláciu krvi a okysličeniu organizmu aj k rozvoju hrudníku," vysvetľuje manažérka masážneho salónu Planet Zen Tereza Patraulea. "Môže pomôcť deťom po pôrodných traumách a všeobecne je blahodarná pre ich psychiku."

Kedy s masážou začať

Ak sa na to matka aj bábätko cíti, môžu začať už štyri týždne po pôrode. "V opačnom prípade je dobré počkať aspoň na koniec šestonedelia," dodáva Patraulea. Nikdy nie je neskoro začať, napríklad figurant Bruno masáže navštevuje od svojich štyroch mesiacov.

Ako to celé prebieha

Samotná masáž je veľmi jemná a deti na ňu zvyčajne dobre reagujú. Trvá zhruba hodinu a terapeutky pri nej používajú hypoalergénny olejček, ktorý vonia po lesnom ovocí alebo po harmančeku. Dieťa vždy sprevádza rodič, ktorý ide buď na masáž v rovnakej miestnosti alebo sa len prizerá.

Začína sa od nožičiek, na ktorých sa premasírujú reflexné body, pokračuje sa chrbtom a hrudníkom, na záver sa terapeutka venuje reflexným bodom na hlave a na rukách. "Je bežné, že sa deti v priebehu masáže uvoľnia a zaspia," poznamenáva Tereza Patraulea.

Skúste to aj doma

Domáca masáž bábätka je skvelý doplnok k návštevám terapeuta, ktorý navyše pomôže posilniť väzby medzi rodičom a dieťaťom. Nezačínajte s ňou ale bez odbornej pomoci; mnoho masážnych centier ponúka špeciálne kurzy pre mamičky a oteckov.

Detská masáž

Koľko stojí?

Podľa dĺžky a techniky cca 7 - 33 Eur

Ako dlho trvá?

Obvykle 30 alebo 60 minút

Ako často chodiť?

Podľa individuálnej dohody s terapeutom

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:17