Dávajte si pozor na to, čo nosíte stále so sebou v kabelke.pixabay.com
StoryEditor

Veci, ktoré nosia ženy v kabelkách, pritom tam nepatria

22.04.2016, 06:00
Životný štýl
Kabelka ženy skrýva mnohé tajomstvá. Zatiaľ čo muži nechápu, ako tam všetko môžu "napchať", dámy vedia svoje: Sú tam samé potrebné veci, bez ktorých sa nezaobídu. Pritom niektoré im môžu narobiť nepríjemné problémy.

Tieto veci by malo nežnejšie pohlavie nechať radšej doma:

Heslá

Máte problém zapamätať si všetky heslá? Pre mnohé môže byť jedným z riešení, napísať ich na papier, ktorý majú pri sebe v kabelke. "Niektoré ženy majú pocit, že ak budú nosiť heslá vo svojej kabelke, budú vo väčšom bezpečí ako doma, no opak môže byť pravdou," upozorňuje Eva Velasquezová, CEO a prezidentka spoločnosti Identity Theft Resource Center. Je oveľa jednoduchšie prísť o tašku alebo peňaženku. Aj keď uchovávanie prihlasovacích hesiel na jednom mieste je najbezpečnejšie, ide o nepraktický spôsob, ako sa uvádza na rd.com. Radšej si ich uložte v mobilnej aplikácii.

Notebook

Notebook je pravdepodobne najťažšia vec v kabelke. Jeho hmotnosť môže preťažiť rameno, spôsobujúce nevyvážené držanie tela, alebo dokonca krku, chrbtice, ramien a vznik zranenia, hovorí chiropraktik Steven Shoshana, MD. Ak ho potrebujete mať pri sebe, použite tašku alebo batoh priamo naň určenú, v ktorom sa rozloží jeho hmotnosť rovnomernejšie.

Mobilný telefón bez hesla

Stačí len odblokovať a môžete volať či písať textové správy. To isté však môže aj ktorýkoľvek cudzí človek. Nechránený mobilný telefón bez hesla je ľahkou korisťou pre zlodejov, ktorí sa tak dostanú ku všetkým informáciám. Dokonca aj štvormiestne heslo môže byť ľahké pre cudzie ruky. Použite radšej dlhší kód alebo si nastavte prihlásenie pomocou odtlačku prsta alebo rozpoznávania hlasu.

Dáždnik

Neskladný dáždnik pridáva len zbytočnú hmotnosť vašej kabelke. Majte jeden v aute, druhý v práci a tretí v robote.

Veľké kozmetické výrobky

Nechajte veľké balenia, napr. lak na vlasy, doma. Postupom času sa väčšia hmotnosť kabelky, spôsobená množstvom kozmetických produktov, môže podpísať na vašom ramene. Rameno sa vám totiž môže vybočiť smerom von. Ak niektoré kozmetické prípravky nevyhnutne potrebujete, ak sa dá, prelejte ich do menších nádob Výsledkom bude odľahčenie záťaže.

Kartička do práce

Umožniť cudzej osobe prístup na pracovisko by mohlo spôsobiť veľké problémy. Nenoste ju stále so sebou. Keď nemusíte, nechajte ju radšej v bezpečí domova.

Darčekové poukážky

Majte ich pri sebe len vtedy, ak viete, že ich použijete v obchode. Vyhnete sa nepríjemnostiam, ktoré by mohli nastať pri ich odcudzení alebo strate. V niektorých obchodoch dokonca nie sú potrebné. Zľavu vám uplatnia pri nahlásení mena.

Cestovný pas

Vzhľadom k tomu, že pasy sa dajú ťažko sfalšovať, akceptovaný bude len jeden jediný. Ak by ste ho stratili, nasledovali by nepríjemné vybavovačky na polícii a poplatok. Noste ho so sebou výlučne vtedy, ak cestujete do zahraničia alebo sa pohybujete v cudzej krajine.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 03:53