Oslávte jarné dni novým vzhľadom.pixabay.com
StoryEditor

6 jarných mejkapových trendov, ktoré vás omladia

19.04.2016, 06:00
Životný štýl
Aktuálna sezóna v oblasti krásy prináša viacero zaujímavých trendov, ktoré tentokrát stavajú na prirodzenosť. Dodajte svojej pokožke jarný vánok.

Svieža, rozjasnená a mladistvá pleť nikdy nevyjde z módy. Tohtoročnou jarnou novinkou sú trendy v mejkape, vďaka ktorým budete vyzerať mladšie než kedykoľvek predtým. Jarné obdobie praje prirodzenej kráse, ktorú stačí len podčiarknuť a hneď získate tú správnu iskru.

Pozlátené viečka

Siahnite po zlatých odtieňoch aj keď ešte nie je sezóna dovolenky a letné horúce noci nás ešte len čakajú. Hodia sa nielen na slávnostné príležitosti, ale aj na spríjemnenie jarného obdobia. Ide o jednoduchý spôsob, ako zakryť nevzhľadné zafarbenie na viečku, ako píše health.com. "Žltá farba pôsobí proti začervenaniu, zatiaľ čo trblietavý povrch rozjasní celú oblasť očí," tvrdí Jenny Patinkinová, maskérka v Chicagu.

Ako na to: Správne umiestnenie očného tieňa je veľmi dôležité. "Použite ho od línie rias tesne pod záhyb na očnom viečku. Ak by ste ho umiestnili pod záhyb, odstránite tým prirodzenú hĺbku svojich očí, takže budú vyzerať ako nafúknuté," radí odborníčka.

Zdôraznite farbu svojich pier

Žiadna šokujúca oranžová alebo elektrická fialová farba. Tentokrát vedú rúže, ktoré len zvýraznia prirodzenosť vašich pier. "V kurze sú sýtejšie verzie, ktoré drasticky nezmenia ich prirodzenú farbu. Vedie teplá ružová a iné ružové tóny," upozorňuje Troy Surrat, maskérka z New Yorku. Vďaka nim budú pery vyzerať plnšie ako v prípade tmavších odtieňov rúžu.

Ako na to: Vyberte si rúž, ktorý zodpovedá vnútornej farbe pery. Pre väčší objem začnite najprv ceruzkou v telovej farbe, ktorou si opatrne orámujte pery. Následne použite krémový rúž.

Strobing

Intenzívne žiariaca pleť má výrazný efekt z jedného dôvodu. Odraz svetla vytvára ilúziu hladkej, bacuľatej, mladistvejšej pleti. Stačí len pár ťahov zvýrazňovačom, ktorý zabezpečí bezchybný vzhľad. Vyberte si taký krém, ktorý zosilňuje jas dvoma spôsobmi. Dodáva lesk z ľahkých reflexných častíc a sviežosť z krémovej bázy.

Ako na to: Naneste zvýrazňovač na oblasť nad lícnymi kosťami smerom k spánkom, ďalej naneste menšie množstvo do kútikov očí, nad hornú peru, špičku brady a stred čela. Strobing využíva predovšetkým svetlo, jeho podstatou je zvýrazniť časti, na ktorých sa svetlo prirodzene odráža.

Kontúrovanie tváre

Chcete si vyčarovať črty modelky? Pomôže vám aktuálny hit, ktorý sa už dlho drží na prednej priečke najhorúcejších trendov – kontúrovanie. Tentokrát sa však zamerajte na lícne kosti.

Ako na to: Budete potrebovať tmavé a svetlé mejkapy, ktoré sa dobre tieňujú. Tmavé korektory sa používajú na miesta, ktoré chcete dostať do pozadia (obvykle sú to okraje nosa, oblasť pod lícnymi kosťami, na čele pod líniou, kde vám vyrastajú vlasy a tesne pod bradou) a svetlé sa aplikujú na zvýraznenie partií (stred čela, nos, kútiky na očných viečkach, oblasť nad hornou perou, stred brady). Tvár si vyčistite, ako ste zvyknuté, naneste hydratačný krém a následne podkladový mejkap. Zoberte si guľatý štetec na mejkap alebo malú guľatú hubku a roztieňujte jednotlivé svetlé a tmavé miesta. Mali by sa vytvoriť plynulé prechody. Zafixujte púdrom, pričom na svetlé miesta použite svetlejší odtieň a na tmavé bronzer.

„Winged“ očná linka

Žiadne výrazné mačacie oči, skôr jemné linky stúpajúce nahor. Výraz „winged“ sa používa v angličtine vo význame „okrídlený“. Očná linka sa ťahá až za oko, čo vytvára akési krídlo. Stále populárnejší spôsob, ako na krásny pohľad, má čoraz viac obľúbenkýň. Niet divu, keďže vyzerá perfektne.

Ako na to: Je dôležité, aby bola linka len na hornom viečku, čím najlepšie vynikne krídlo. Veďte tenkú linku tesne nad líniou rias a pokračujte až k vonkajšiemu kútiku oka. Prichádza ťažšia časť, kedy je náročné odhadnúť správny uhol a okraj krídla očnej linky. Keď sa vám to podarí, výsledok naozaj stojí za to.

"Vyčesané" obočie

Žiadne tenké linky, ktoré je ledva vidieť alebo naopak príliš široké obočie. Absolútnym trendom je tzv. "strapaté" obočie, teda chĺpky vyčesané dohora. Dodá vám jemnosť a navyše celá oblasť očí sa vám akoby otvorí a obočie vyzerá ešte plnšie.

Ako na to: Najskôr obočie prečešte kefkou a potom ceruzkou dofarbite chýbajúce chĺpky. Dolná hranica chĺpkov musí byť však zarovnaná. Prípadne ju môžete zosvetliť aj korektorom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:05