Husté vlasy získate aj vďaka príčesku.
StoryEditor

Dlhé a husté vlasy za okamih. Ako to dosiahnuť?

08.03.2016, 13:43
Životný štýl
Ľutujete svoje rozhodnutie skrátiť si svoju hrivu? Na dlhé vlasy nemusíte čakať roky, s kvalitným vlasovým príčeskom si predĺžite účes aj doma a za pár minút.

Kaderníčka Blanka Hašková poradí, ako na to.

Pri výbere trsu vlasov nehľaďte v prvom rade na cenu, ale na kvalitu, ako píše idnes.cz. Kvalitný príčesok z pravých vlasov nielenže lepšie vyzerá, ale aj dlhšie vydrží. Jednoduchšie je aj starostlivosť o pravé vlasy, ktoré môžete rovnako ako tie svoje umývať, česať alebo napríklad kulmovať.

V ponuke špecializovaných obchodov sú trsy vlasov v najrôznejších odtieňoch a napríklad aj s melírovým alebo ombré efektom. Účes so svetlými končekmi si tak môžete vyskúšať, bez toho aby ste trápila svoje kadere farbením. Kvalitný príčesok môžete navyše aj nafarbiť tak, aby presne zodpovedal tónu vašich vlasov - stačí si ho vziať so sebou ku kaderníkovi.

Príčesky sa predávajú väčšinou v sadách, ktoré obsahujú niekoľko trsov v rôznej dĺžke a veľkosti. Tzv. dvojky sa pripevnia pomocou dvoch sponiek a hodia sa najmä na vrchnú časť hlavy a na stranu. Trojky potom bývajú v sade v dvoch veľkostiach - užšie využijete bližšie ku krku, širšie patria skôr do prostrednej časti hlavy.

Ako na to?

Aplikácia príčesku je jednoduchá a zvládnete ju aj sama doma. Najskôr si všetky príčesky rozdeľte podľa šírky a dĺžky. Začnite s pričesávaním trsov odspodu a riaďte sa dĺžkou vlasov. Oddeľte si najspodnejšiu časť vlasov rovnou cestičkou a na ňu pripevnite trs vlasov (širokú trojku) - najskôr zacvaknete sponu uprostred a potom dve spony po stranách. Potom príčesok prekryte svojimi vlasmi a pokračujte vytvorením ďalšej vodorovnej cestičky. Takto postupujte až k temene hlavy. Vlasy na temene trochu natupírujte, aby pri ich pohybe nevykukoval lem príčesku.

Trsy vlasov môžete prichytiť aj po stranách hlavy podobne, ako na jej zadnej časti. Najskôr si urobte cestičku a na ňu umiestnite trs s dvoma sponkami. Príčesok by nemal byť moc blízko na hrane vlasov a tváre, aby jeho lem nevykukoval, keď si dáte vlasy za ucho.

Nemusíte samozrejme vždy využiť všetky trsy v sade, ale napr. si len jedným či dvoma pomôcť k hustejšiemu copu, alebo k objemu dovoľujúcemu zložitejší účes. Príčesky si tiež môžete nechať zastrihnúť presne podľa svojich vlasov a využiť ich len na zahustenie kaderí a vytvorenie objemnejšieho účesu.

Ďalšie videá relácie Hairparáda nájdete na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 22:27