Aj herečka Scarlett Johannson sa môže pochváliť veľkými prsiami a štíhlym pásom.
StoryEditor

Ako sa obliekať, keď máte veľké prsia a štíhly pás?

01.03.2016, 13:45
Životný štýl
Mať väčšie prsia a k tomu štíhly pás je sen hŕby žien - lenže pri nákupe oblečenia môže byť táto žiadaná figúra skôr nevýhodou.

Ako si vybrať, aby ste svoje prednosti predviedli v celej kráse, ale nepôsobili pri tom vulgárne alebo lacno, vie stylistka Gábina Koutská, ako píše idnes.cz.. Pozrite sa, ako na to.

Dobrá podprsenka je základ

Mnoho žien predpokladá, že má menšie košíčky a väčší obvod, ale keď sa poradí s expertkou, zistí, že všetko je úplne inak. Nechajte si veľkosť podprsenky aspoň raz (ale radšej pravidelne) odborne zmerať, odporúča stylistka. Možno zistíte, že 70F vám sedí ďaleko lepšie ako 80C. Prsia potom budú mať lepšiu oporu a hľadanie dobre padnúceho oblečenia bude jednoduchšie.

Hrajte sa s potlačami

Pokojne kombinujte dva úplne rozdielne vzory, je to trendy. "U tričiek alebo blúzok voľte vzor drobnejší, ktorý prsia opticky zmenší, a skombinujte ho s väčšou, výraznejšou potlačou v dolnej časti tela. Pritiahnete pozornosť k bokom a výsledok bude vyváženejšie," radí Gábina Koutská. Pridať môžete klasické sako, ideálne pre vás sú modely s jedným gombíkom alebo bez zapínania.

Snažte sa zdôrazniť pás

"Ženám s väčším poprsím sa tradične neodporúča nosiť voľnejšie šaty, vzdať sa ich ale nemusíte," hovorí stylistka firmy Zoot. Proste ich skúste prepásať úzkym opaskom. Jednoducho, ale efektívne tak zvýrazníte krivky a v oversized strihu šiat alebo i dlhšieho tričká sa "neutopíte".

Kúpte si zavinovacie šaty

Ženskú postavu podčiarknu ako žiadne iné a pre veľké prsia sú podľa štylistky vhodným riešením. Dekolt v tvare písmena V vašej postave lichotí, opasok alebo viazanie v páse zdôrazní siluetu, a navyše sa jedná o jeden z najuniverzálnejších modelov. Na business večeru šaty doplňte klasickými lodičkami, na prechádzku môžete obuť balerínky, ktoré sa vracajú do módy.

Volány v páse je pre vás to pravé

"Výstrihy do véčka sú klasika, ale pokojne vyskúšajte aj sako zapnuté až ku krku," odporúča expertka. Chce to dokonale padnúci strih, najlepšie s volánom v páse, ktorému sa hovorí peplum a ktorý celú postavu pekne zharmonizuje; rovnako dobre funguje aj u šiat alebo topu. Sako doplňte potrebnou bielou košeľou a úzkymi nohavicami, ktoré by mali končiť pri členkoch.

Ďalšie rady pre rôzne typy postavy nájdete na stránke relácie Na veľkosti nezáleží na Playtvák.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:46