Venujte vlasom dôkladnú starostlivosť. Snímka: flickr.com/hortonstephens
StoryEditor

Tipy ako jednoducho získať krásne a lesklé vlasy

24.02.2016, 04:00
Životný štýl
Každá žena má inú predstavu o ideálnom strihu a farbe, jednu vec však majú všetky spoločnú. Túžbu po krásnych, zdravých a lesklých vlasov.

Bohužiaľ, realita býva týmto snom na míle vzdialená. Pri pohľade do zrkadla sa zhrozíme, aké máme poškodené vlasy bez lesku a to, čo vidíme na modelkách v reklamách na šampóny sa zdá ako nedosiahnuteľný ideál. rovnaký efekt však môžete dosiahnuť aj vy. Stačí len vedieť, ako sa starať o korunu krásy.

"Vyfarbite" sa správne

Hoci sa môže zdať, že tmavé kadere vyzerajú lesklejšie ako blond, to ešte neznamená, že ste obmedzená hnedými a čiernymi tónmi. Ak túžite po žiarivej a lesklej hrive, no zároveň sa bojíte tmavších farieb, vyberte si odtieň s teplými zlatými tónmi, ako píše instyle.com. Podľa koloristky Rity Hazanovej na týchto farbách krásne vynikne odrážajúce sa svetlo a vytvorí krásný lesk skôr než sa u chladnejších farieb.

Pravidelné podstrihnutie ako základ

Stačí len jeden centimeter a hneď uvidíte rozdiel. "Podstrihnutím rozštiepených končekov sa zbavíte nudnej, mdlej a matnej hrivy," hovorí štylista Adir Abergele. Objednávajte sa ku kaderníčke pravidelne, aspoň raz za šesť mesiacov.

Vyhladenie vlasov pomocou žehličky

Pomôcť si môžete aj úplne jednoduchým spôsobom - vyhladením pramienkov pomocou žehličky na vlasy. Vďaka nej tak ostanú zdravé a lesklé. V súčasnosti sú k dispozícii špeciálne žehličky so žehliacou plochou zo zdokonalenej keramiky napustenej sérom alebo olejom. Hydratujú vlasy a poskytujú im vysoký lesk. Otvárajú vlasovú kutikulu, do ktorých prenikne liečivá látka a tak im poskytne lesk.

Vsaďte na zeleninu

Ďalší dôvod, prečo si naložiť na tanier špenát, brokolicu a švajčiarsky mangold, ktorý sa používa zvyčajne ako alternatíva k špenátu, kelu a iným druhom listovej zeleniny. Sú výborným zdrojom vitamínov A a C, ktoré telo potrebuje, aby mohlo produkovať veľké množstvo mazu (olejovitú látku z pokožky hlavy, ktorá pôsobí ako prírodný kondicionér). Podľa špecialistky na výživu Cynthie Sassovej by sme mali konzumovať aspoň tri šálky zelenej zeleniny za týždeň.

Nájdite si svoj lesk na vlasy

Spreje a séra, ktoré pridávajú okamžitý lesk, je veľké množstvo, no nemusia každému vyhovovať. Ak máte silné a husté vlasy, siahnite po prípravku so silikónmi, ktoré obsahujú hydratujúce oleje ako argánový olej. V prípade jemnejších vlasov sa hodia produkty bez obsahu silikónov, ktoré zbytočne nezaťažia svoje vlasy.

Studená sprcha ako riešenie

Vďaka studenej vode budete mať krajšie vlasy. Uzatvorí kutikuly a zabráni hromadeniu nečistôt na pokožke hlavy. Oplachovanie vlasov zakončite studenou sprchou, až kým vlasy nevŕzgajú medzi prstami. Hriva tak bude lesklejšia.

Účinná zbraň v podobe olejov

Oslnivý lesk, jemnosť a hĺbková starostlivosť. To všetko poskytnú oleje na vlasy. Naneste ich na vlasy po dobu 30 minút alebo ešte lepšie, nechajte pôsobiť celú noc. Majte ich však zabalené v kúpacej čiapke, aby ste olej rozmazali po vankúši a aby liečivé látky lepšie prenikli. V dopoludňajších hodinách potom umyte vlasy, ako ste zvyknuté.

Polliter na vlasy

Tentokrát pivo ušetrite na svoju korunu krásy. Obsahuje maltózu a sacharózu, ktoré môžu uzavrieť vlasovú kutikulu. Polejte suchú hrivu pivom a nechajte uschnúť. Potom umyte ako obvykle.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:29