Vôňa je silnou zbraňou žien. Snímka: flickr.com/photos_mp
StoryEditor

Ako správne aplikovať parfum, aby ste podporili silu vône?

23.02.2016, 04:00
Životný štýl
Parfum by mal byť aplikovaný na miesta, na ktorých túži byť žena pobozkaná. Vyhlásenie od Coco Chanel síce znie romanticky, no je to tak správne?

Mnohé ženy majú obľúbené miesta, ktoré využívajú na aplikáciu parfumu. Zvyčajne sú to ruky alebo oblasť za ušami. Niektoré si parfém nastriekajú do oblasti zápästia, iné sa prejdú pod spŕškom vône, ktorú si nastriekali do vzduchu. Môže sa však stať, že po pár hodinách od nanesenia prípravku sa vôňa rozplynie a vy ju už necítite. Zrejme si pomyslíte, že ste si jednoducho kúpili zlý produkt, ktorého vôňa dlho nevydrží. V skutočnosti však môže byť za tým nesprávna aplikácia.

Podľa experta na vône značky Penhaligon, najväčšou chybou, ktorú mnohí z nás robia pri nanášaní parfému je jeho vtieranie na obe zápästia a potom vzájomné trenie. "Trením vône sa spustí proces odparovania, takže vôňa nevydrží dlho. Namiesto toho nastriekajte sprej dvakrát na zápästie, hrudník a zadnú čas krku a chvíľu počkajte, kým zaschne a postupne sa uvoľní."

Aplikáciou parfému na hruď vytvoríte jemný závan po celý deň, zatiaľ čo na zápästí, ako budete pohybovať rukami pri rozprávaní, rozvírite vôňu, ako píše goodhousekeeping.com. Pár streknutí na zadnú stranu krku zase spôsobí, že po vás ostane vôňa všade tam, kde sa prejdete. Môžete ho použiť tiež na zadnú časť kolien, keď máte na sebe sukňu alebo šaty.

Ukázalo sa, že dostatočne hydratovaná pokožka je tiež kľúčom k dlhotrvajúceho parfému. "Suchá pokožka rýchlo absorbuje vlhkosť z parfému, čím sa odparí parfém z kože," upozorňuje odborník na vône.

Tipy na perfektnú vôňu

  • Biela kvetinová vôňa - Vzhľadom na to, že môže byť silné, aplikujte ju šetrne. Čerstvé citrusové vône si môžete na telo nastriekať v priebehu dňa.
  • Ak potrebujete osviežiť a prebudiť sa - Zvoľte citrusovú kolínsku. Večer ju môžete zmeniť na zvodnú orientálnu vôňu (pižmová, korenistá vôňa).
  • Pri testovaní v obchode - Streknite parfém približne 20-25 cm od pokožky alebo testovacieho papieriku, aby ste zachytili skutočnú vôňu a nie alkohol.
  • Skladovanie - Nikdy parfém nenechávajte v kúpeľni s ostatnými toaletnými potrebami. Aj keď to môže byť praktické, keďže ho máte po ruke, vlhkosť rozkladá zložky v parféme a oslabuje vôňu. Aby ste tomu zabránili, jeho miesto by malo byť v spálni, ale čo najďalej od denného svetla. Teplo a svetlo sú totiž jeho nepriateľmi. Slnečné svetlo degraduje olej a zničí vôňu a vyššie teploty ovplyvnia vrchné tóny vône, takže bude zatuchnutá alebo kyslejšia. Uložte vôňu do škatuľky alebo uchovávajte v skrinke.
  • Kedy ho aplikovať - Vôňu naneste po sprchovaní ešte pred obliekaním. V opačnom prípade vlhká pokožka uzamkne v sebe nastriekaný parfém a keď sa budete obliekať, ľahko odstránite kvapky vody spolu s vôňou. Navyše, parfém sa prirodzenejšie odparí na koži ako na látke.
  • Životnosť parfumu - Aj keď vône, ktoré ste nikdy neotvorili a sú uchovávané v tme, môžu vydržať až 40 rokov, akonáhle je fľaštička otvorená, znižuje sa doba jej používania. Mala by vám vydržať približne dva roky v prípade, že má ideálne skladovacie podmienky. Podľa goodhousekeeping.co.uk sa u ľahších citrusov vôňa zhoršuje rýchlejšie, než u bohatých kvetinových vôňach. Taktiež záleží na tom, či si aplikujete parfém vo forme spreju alebo priamo nanášate na pokožku. Vôňa v spreji vám vydrží dlhšie. Pri aplikácii parfému, ktorý sa priamo dotýka vašej pokožky, sa do fľaštičky dostane olej z vašej pokožky, čo môže mať vplyv na jeho životnosť.
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 21:35