StoryEditor

Zázračný dotyk. Ako upokojiť plačúce dieťa za pár sekúnd?

04.12.2015, 04:00
Životný štýl
Skúsený odborník radí, ako bleskovo utíšiť plačúce bábätko.

Rodičia ho nevedia vynachváliť. Reč je o pediatrovi Robertovi Hamiltonovi alebo aj Doktorovi Bob, ako ho prezývajú známi. Starostlivosťou o deti sa zaoberá už dlhé roky a pomohol už množstvu rodičov, ktorí sa naňho obracajú, ak si nevedia rady s výchovou svojich ratolestí. Hamilton však ordinuje len v meste Santa Monica v Kalifornii, takže k nemu chodia len ľudia z blízkeho okolia. O doktorovi sa však dozvedeli aj ostatní z iných kútov sveta, ktorí by sa radi pridali k tisíckam spokojných mamičiek a oteckov. Odborník totiž okrem iného dokáže utíšiť ktorékoľvek dieťa.

Čo robiť, ak dieťatko stále plače?


Dr. Hamilton sa o svojej zázračnej metóde s názvom Hold podelil prostredníctvom zverejneného videa na internete. Za dva dni si ho pozrelo vyše 1,5 milióna ľudí. Je to neuveriteľné, ale vďaka jeho technike sa plačúce bábätko v priebehu niekoľkých sekúnd utíši. Ide o veľmi jednoduchý trik, ako píše metro.co.uk. Najprv bábätku prekrížte rúčky na hrudi a položte si ho touto časťou na ruku. Zároveň mu podopierajte hlavičku. Druhou rukou mu podložte zadoček a mierne ho nakloňte dopredu. Veľmi jemne s ním hojdajte zo strany na stranu alebo môžete aj zhora nadol.

Pre lepšiu predstavu, pozrite si nižšie priložené video:

Zábery vo videu sú dôkazom, že technika je veľmi účinná. Dieťatko takmer okamžite prestalo plakať. Lekár však upozorňuje na jemné pohyby, nie trhavé. Bábätko treba držať dlaňou, nie prstami, v 45 stupňovom uhle, aby sa nenaklonilo dozadu. Vtedy môžete stratiť kontrolu a bábätku ublížiť. Vyskúšajte túto metódu upokojovania. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 12:56