StoryEditor

5 najväčších zlozvykov, ktoré robia ženy pri líčení

13.10.2015, 05:00
Životný štýl
Líčením sa snažíme podčiarknuť našu prirodzenú krásu a zakryť nedostatky pleti. Občas sa však stane, že to prešvihneme.

Skúšame nové kombinácie, experimentujeme, navzájom miešame farby, skúšame si vytvarovať štíhlejšiu tvár alebo naopak zaguľatiť líčka. Snaha o dokonalú vizáž sa aj tým najostrieľanejším môže niekedy vymknúť spod rúk a dopustia sa chýb, nad ktorými by profesionálni vizážisti len krútili hlavami.  Na čo by sme si mali pri líčení dávať pozor?

Chyba č. 1: Zlý odtieň mejkapu


Kto by netúžil oslňovať okolie krásnym bronzovým opálením počas celého roka? Snažiť sa za každú cenu vyzerať opálene, keď zvyšok tela oproti tvári svieti belosťou, môže vyzerať až komicky. Preto mnohé ženy podvedome siahajú po mejkapoch, ktoré sú o niekoľko odtieňov tmavšie než aktuálny odtieň ich pokožky, ako píše elle.com. Výsledok je pritom opačný - pokožku zbytočne zostarujú, zaťažujú a konečný efekt je neprirodzený.

Používajte mejkap v identickej farbe ako je vaša pokožka. Pri kúpe ho však nikdy neskúšajte na chrbte ruky, ale na línii brady, kde je najviditeľnejší. Stred tváre - čelo, okolie pod očami, nos a bradu môžete presvetliť rozjasňovačom maximálne o jeden odtieň svetlejším ako je tón pleti. Bronzer alebo o odtieň tmavší mejkap použite v oblasti lícnych kostí, čím vytvoríte efekt pretieňovanej tváre.

Chyba č. 2: Čierne linky


Dodajú punc elegancie, no môžu tiež deformovať oko. Máte menšie oči? Vyhnite sa dramatickému rámovaniu oka. Hornú linku nanášajte čo najbližšie k mihalniciam a spodná, v prípade, ak máte menšie oči, patrí pod úroveň mihalníc rozmazaná smerom k stredu oka. Ak sa môžete pochváliť väčšími očami, môžete použiť aj spodnú vnútornú linku. Pri očiach blízko seba nikdy nepoužívajte linku až k vnútornému kútiku, čím by ste blízkosť očí len vyzdvihli.

Chyba .č 3: Priveľa lesku


Lesklé pery síce vyzerajú sexy, no ak to preženiete a perám doprajete viac vrstiev, budete vyzerať ako prezretá kolagénová kráľovná. Kvantita nesmie prevyšovať kvalitu, čo v tomto prípade platí dvojnásobne. Investujte do ľahkých, nelepivých konzistencií v neutrálnych farbách. Pred tým, než si nanesiete vrstvu lesku, pripravte na to svoje pery. Mali by byť v dokonalom stave a bez šupiniek odumretej kože. Môžete si pomôcť pílingami na jemnú pokožku pier alebo skúste jemné prekrvenie pomocou zubnej kefky. Na rad prichádza vrstva hojivého balzamu. Vaše pery sú už pripravené na líčenie.

Chyba č. 4: Nevhodné obočie


Prirodzene husté a pekné obočie nemá každá, čo však neznamená, že by ste mali siahnuť po najtmavšej ceruzke na obočie. Ak máte hnedé vlasy, použite ceruzku o odtieň svetlejšiu ako vaša farba vlasov. Blondínkam sa odporúča ceruzka o jeden odtieň tmavšia ako sú ich vlasy. Ako uvádza totalbeauty.com, nemusíte sa báť ani očných tieňov, ktoré spoľahlivo nahradia ceruzky na obočie.

Obočie vyčešte kefkou a medzery medzi chĺpkami vyplňte farbou. Oplatí sa investovať do šikmého plochého štetca, ktorý je na to najideálnejší. Neposlušné chĺpky dáte do poriadku kvapkou gélu alebo špeciálnou gélovou maskarou na obočie.

Chyba č. 5: Nesprávne umiestnené červené líčka


Nie je nič horšie, ako zle aplikovaná farba na líčka alebo keď jej je príliš veľa. Pri tmavšom odtiene pokožky sa hodia teplejšie tóny na líčka a svetlej pleti pristanú zase ružové odtiene. Ak máte problém s umiestnením, použite starú známu techniku "úsmev". Štetcom s farbou krúžte na líčka. Nezabudnite sa však uistiť, že sa farba na líčka dokonale prelína s pokožkou. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 17:45