StoryEditor

Obliekanie podprsenky vypovedá o osobnosti. Do ktorej skupiny patríte?

24.08.2015, 15:00
Životný štýl
To, akým spôsobom si zapínate podprsenku, je súčasťou reči vášho tela a vypovedá aj o tom, aká ste osobnosť.

Ako sa uvádza na idnes.cz, expertka na reč tela Patti Woodová z univerzity v Atlante v americkom štáte Georgia delí ženy podľa spôsobu zapínania bielizne na štyri kategórie: veliteľky, mysliteľky, ošetrovateľky a puntičkárky.

"Existujú štyri rôzne typy osobnosti, ktoré majú sklon stavať sa k najrôznejším úlohám, aj k tým najmenším, veľmi jedinečným spôsobom," cituje Woodovú denník Daily Mail. "To, čo robíme a ako to robíme, vypovedá o tom, akí sme, takže nie je dôvod, prečo by tak malo byť inak pri zapínaní bielizne."

Zapínanie zozadu


Ak si kupujete podprsenky s háčikmi na zadnej strane a zapínate si ich rovno na chrbte, budete opatrovateľský typ ženy. Takýmto ľuďom vyhovujú tradície, zostávajú verní tomu, čo sa predtým naučili. Sú premýšľaví, priateľskí a vždy ochotní podať pomocnú ruku. Pre "opatrovateľku" je aj nákup podprsenky skôr spoločenskou udalosťou; pravdepodobne jej vyhovuje práca v tíme a rada pomáha svojim priateľom.

Zapínate vpredu a otáčate chrbát


Ak máte podprsenky so zapínaním vzadu, ale zapínate si ich na bruchu a neskôr si podprsenku otočíte na chrbát, ste podľa expertky na reč tela "mysliteľkou", ktorá dokáže ovplyvňovať ostatných ľudí, aj chod vecí. Ste charizmatická, rada sa učíte nové veci, ale tiež ste netrpezlivá a ľahko sa pri nedostatku podnetov môžete začať nudiť. Bielizeň si vyberáte radšej vo svetlých farbách a ešte lepšie s efektnými detailmi, ktoré obzvláštnia celkový dojem.

Zapínanie vpredu


Ak dávate prednosť podprsenkám, ktoré sa zapínajú vpredu, ste vraj rázna a vodcovská osobnosť, ktorá odmieta strácať čas. Napríklad aj tým, že bude poslepiačky hľadať háčik. Tieto "veliteľky" majú rady rýchlosť, stručnosť a vysokú efektivitu. Hovoria priamo k veci a očakávajú to aj od ostatných. Najväčší strach majú zo straty kontroly, zato bez problémov robia múdre a zodpovedné rozhodnutia. To platí aj pri výbere bielizne: skôr než množstvo oceňujú kvalitu a neboja sa do nej investovať.

Obliekate zapnutú podprsenku cez hlavu


Ak podprsenku najskôr zapnete, upravíte dĺžku ramienok a až potom si ju natiahnete cez hlavu, patríte medzi "puntičkárky". Ste opatrná a impulzívne rozhodnutia nie sú nič pre vás, radšej všetko dopredu zanalyzujeme. Máte rada presné, vedecky doložené fakty. O všetkom chcete zhromaždiť čo najviac informácií, a to platí aj pri nákupoch spodnej bielizne. Všetko si starostlivo premeriate a keď si nie ste istá, neváhate sa opýtať predavačky na všetky detaily.

Naše návyky však nemusia vždy vypovedať o našej osobnosti, dodáva Patti Woodová: "To, ako si obliekame podprsenku, je totiž často skôr naučený vzorec než spontánny prejav. Niektoré ženy to robia rovnako už od puberty, takže ich metóda môže len ťažko odrážať ich dospelú osobnosť. "

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 08:01