StoryEditor

Úžasná premena dievčaťa na muža. Tri roky sa denne fotila, tu je výsledok

09.10.2015, 12:30
Životný štýl
Tri roky si Jamie Raines robil denne selfie, aby zaznamenal, ako sa prejavuje hormonálna terapia, ktorá z dievčaťa urobila muža.


Vznikol tak dokument zachytávajúci jeho premenu.

Jamie sa narodila ako dievča, ale vo svojom tele nikdy nebola spokojná, ako uvádza idnes.cz. Keď mala 18 rokov, nechala sa vyfotografovať s prvým balením hormonálnych tabletiek, s ktorými začala svoju vysnívanú premenu v muža.

Denne fotila samú seba. Tisíc štyristo obrázkov ukazuje, ako sa jej vzhľad postupne menil.

"Než som začal brať testosterón, nepozeral som sa na seba rád do zrkadla. Teraz som šťastný, čo v ňom vidím," povedal dvadsaťjedenročný mladík, ktorého príbeh odvysielala televízia Channel 4.

Jamie si prvýkrát uvedomila, že je mužom, v štyroch rokoch. "Vedel som, že sa od ostatných chalanov líšim, no chcel som medzi nich veľmi zapadnúť," opisuje svoje detstvo.

Najhoršie to bolo v puberte. "Cítil som veľký tlak na to, aby som zapadol medzi dievčatá. Nebolo to veselé obdobie," opisuje.

Nakoniec sa rozhodol, že sa stane mužom a podstúpi hormonálnu terapiu. Fotografie ukazujú, ako sa mu mení tvár, vystupuje ohryzok, začínajú rásť fúzy a neskôr aj brada a chlpy na bruchu. Nechal si odstrániť prsia a po dvoch rokoch by už nikto nepovedal, že bol kedysi dievčaťom.

Našiel si priateľku a teraz vedie spokojný život ako muž. "Vždy som sa cítil ako muž. Mať možnosť žiť ako muž je úžasný pocit," hovorí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 16:55