StoryEditor

Nezmestila sa do lietadla. Schudla neuveriteľných 90 kíl

05.11.2015, 14:45
Životný štýl
Ani plus size modelka nemôže byť morbídne obézna.

Rosie Mercado (35) si to uvedomila až po ponížení v lietadle, kde ju nútili kúpiť druhé miesto, pretože sa do jedného nezmestila. Nakoniec jej to zachránilo kariéru, ako píše idnes.cz.

Americká modelka Rosie Mercado vážila pred štyrmi rokmi 186 kilogramov. Stevard na lete z Los Angeles do New Yorku jej povedal, že si musí kúpiť druhé sedadlo. To ju rozplakalo, ale zároveň motivovalo k chudnutiu.

"Robila som zlé rozhodnutia, stravovala sa vo fastfoodoch, radšej som si dala hamburger ako ovocie a zeleninu. Moje zdravie nebolo mojou prioritou," priznala sa modelka pre New York Post.

Jedlom zaháňala stres a ako plus size modelke jej pripadalo, že chudnúť nemusí. Ponuky na prácu ale ubúdali. V agentúrach boli vždy nadšení jej fotkami hornej časti tela, akonáhle sa ale ukázala celá, stratili záujem. Modelka mala 166 centimetrov v oblasti bokov.

Krátko po zážitku v lietadle vyhľadala trojnásobná matka odbornú pomoc a začala chudnúť. Vzdala sa rýchleho občerstvenia a okrem zdravej stravy chodila šesťkrát týždenne na hodinu do posilňovne.

Od tej doby zhodila už 90 kíl a plánuje dať ešte aspoň desať kíl dole. V bokoch má teraz 122 centimetrov.

"Nebola to ľahká cesta a mala som svoje vzostupy a pády, ale keď porovnám kvalitu môjho súčasného života s tým skorším, tak viem, že to stálo za to," hovorí modelka.

Vyplatilo sa jej to aj pracovne. Vlani v apríli podpísala zmluvu v modelingovej agentúre True Model Management a dostáva množstvo zákaziek.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:24