StoryEditor

Triky, ktoré vám pomôžu ušetriť pri nakupovaní cez internet

21.09.2015, 05:00
Životný štýl
Máte hlbšie do peňaženky? Aj napriek tomu sa môžete pustiť do nakupovania, stačí len poznať pár trikov.

Rozvoj internetových obchodov je stále väčší a väčší. Mnohé z nás si cez internet zvykli nakupovať takmer všetko, od kozmetiky až po oblečenie. Niet divu, keďže ide o nielen pohodlný spôsob, ktorý šetrí čas, ale hlavne zoženieme veci za výrazne nižšiu cenu ako v kamenných obchodoch. Môžete však ušetriť oveľa viac ako si myslíte, treba len vedieť, ako na to.

Sledujte sociálne siete


Dajte "Like" svojim obľúbeným predajcom, u ktorých si chcete zadovážiť produkty. V súčasnosti už snáď neexistuje žiaden, ktorý by nevyužíval  sociálne siete na prilákanie svojich zákazníkov. Tak sa dozviete nielen nové informácie o tovare, ale aj o nových akciách, vďaka ktorým môžete veľa ušetriť ako sa uvádza na rd.com. Zvyčajne trvajú len určitý čas, napr. počas víkendu máte možnosť si zakúpiť sortiment s 25-percentnou zľavou, o čom sa dozviete len prostredníctvom sociálnej siete. Škoda to nevyužiť.

Zaregistrujte si e-mailovú adresu


Pridať svoju e-mailovú adresu k odoberaniu noviniek od vybratého predajcu môže byť pre vás užitočnejšie, ako si myslíte. Takýmto spôsobom môžete za dôveru získať zľavové kupóny a ďalšie špeciálne ponuky, dodané i osobne priamo do vašej schránky. Taktiež sa oplatí stať sa členom a zaregistrovať sa na stránke. Mnohé internetové obchody ponúkajú už len za samotné zaregistrovanie zľavu 10 percent z nákupu.

Porovnávajte e-shopy


Aj keď máte osvedčeného predajcu, u ktorého radi nakupujete, verte tomu, že daný sortiment môžete nájsť aj na inom e-shope oveľa lacnejší. Skúste si vyhľadať na internete iné podobné obchody s dobrými recenziami a porovnajte si ceny výrobkov. Rozdiel, čo sa týka cien, môže byť veľký. Ako povedal redaktor v článku pre Forbes: "To, že ste našli daný produkt v určitom e-shope ešte neznamená, že ho nenájdete inde za oveľa nižšiu cenu. " Ak ste sa napr. zamilovali do čierneho svetríku, iný, no podobný, ale lacnejší, môžete nájsť inde.

Myslite dopredu


Prepravné poplatky dokážu poriadne otráviť. Mnohé obchody ponúkajú dopravu zadarmo vtedy, ak si kúpite ich výrobky nad určitú sumu. Ak ste si už niečo objednali, myslite aj na iný sortiment, ktorý budete ešte len potrebovať a kúpte si ho s predstihom. Ak vás čaká o dva mesiace oslava narodenín vašej kamarátky, čo takto pre ňu kúpiť kozmetický darček o niečo skôr? Aj takýmto jednoduchým spôsobom môžete ušetriť a dopravu budete mať zadarmo.

Trpezlivosť ruže prináša


A niekedy aj peniaze. Ak danú vec nepotrebujete mať ihneď pri sebe, nechajte ju v nákupnom košíku a kontrolujte ju po dobu približne dvoch týždňov. Nielenže tak zistíte, či nešlo len o impulz a či ho naozaj potrebujete, ale jeho cena sa môže meniť. Navyše, môže sa naň zrazu objaviť zľava. Ak sa tak stane, už nečakajte a nakupujte ostošesť.

TIP od redakcie: Internetové obchody sú najplnšie v nedeľu. Práve vtedy ľudia nakupujú viac ako cez pracovné dni. Predajcovia to veľmi dobre vedia, preto zvyšujú ceny. Vyhnite sa nakupovaniu cez víkend, radšej si na to vyčleňte čas cez týždeň. 

Či už chcete po úplne novom šatníku, ktorý si vyžaduje prichádzajúce jesenné obdobie  alebo len nový pár topánok, nikdy nie je na škodu ušetriť trochu peňazí. Vyskúšajte aspoň jeden z týchto tipov a môžete si vychutnať nakupovanie tak, ako sa patrí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 16:17