StoryEditor

Dokonalý vzhľad na dosah ruky. Ako si vybrať správny mejkap?

02.02.2016, 04:00
Životný štýl
Mejkap je neviditeľný pomocník, ktorý zakrýva nedostatky, ale tiež vyzdvihuje to, čo je na žene najkrajšie. Ako nájsť ten najlepší?

Správny základ je dôležitý pre bezchybne vyzerajúcu pleť. Ako sa uvádza na fitnessmagazine.com, iba 15 percent žien si vie vybrať správny odtieň mejkapu. Podľa Sarah Vickeryovej, PhD. je pritom výber farby len jedným kúskom skladačky. Od tónovaných cez hydratačné mejkapy až po sypké púdre - existuje nespočetné množstvo výrobkov. Aj keď si  výber mejkapu vyžaduje istú dávku trpezlivosti, poznanie vlastnej pleti a zistenie, čo vlastne od zázračnej tubičky očakávate, stojí to za to. Výsledok bude ohromný, o akom sa vám ani len nesnívalo.

Typ pleti


V prvom rade je dôležité poznať, aký máte typ pleti. Je normálny, suchý, zmiešaný alebo mastný? Aj od toho sa odvíja správny druh mejkapu, ktorý vás nebude zbytočne ešte viac vysušovať či premasťovať. Suchá pleť potrebuje hydratovať, takže vhodný je tekutý mejkap, problémová zakryť - skvelou voľbou je krémovo-púdrový s využitím korektora, mastnej prospeje zmatnenie, ktorý splní tekutý mejkap a pre normálnu pleť pripadá do úvahy kompaktný mejkap.

Správny odtieň nadovšetko


Možnosť vyskúšať si kozmetický prípravok ešte pred jeho zakúpením v špecializovanej predajni je obrovskou výhodou. Nebojte sa požiadať vyškolenú vizážistku o pomoc. Ak je možné, vypýtajte si vzorky. Tak si vyskúšate mejkap v pohodlí domova a budete mať dlhší čas na rozmyslenie, či je skutočne pre vás vhodný.

Ak ho skúšate v predajni, základom je otestovať ho na správnom mieste. Naneste mejkap na miesto, pozdĺž čeľuste až po krk. Tam je pokožka bledšia, než na tvári. Správny odtieň by mal doslova splynúť s pokožkou. Je dosť možné, že prípravok skúšate pred zrkadlom a pod ostrým svetlom. Chyba. Pozrite sa po nanesení mejkapu na seba na prirodzenom svetle. Drsné stropné osvetlenie môže vrhať nelichotivé tiene na vašu tvár. Podľa maskérky z Los Angeles Emily Kate Warrenovej by ste mali stáť v blízkosti okna. Výhodou sú predajne, ktoré využívajú technológiu osvetlenia napodobňujúcu denné svetlo.

Aplikujte mejkap ako profík


Rôzne formule vyžadujú rôzne stratégie aplikácií. Čisté prsty sú podľa maskérky Troy Surratovej najlepším riešením. Poskytnú najprirodzenejší efekt, pretože teplo z vašich rúk pomáha k "roztaveniu" a dôkladnému rozotreniu mejkapu na pokožke. Obzvlášť vhodné pri aplikácií krémových a tekutých mejkapov.

Hubky zase poskytujú väčšie krytie a sú vhodné na sypkejšie a ťažšie mejkapy so silnou krycou schopnosťou. Neodporúča sa však hubkou silne tlačiť na pokožku či agresívne silnými ťahmi mejkap rozotierať. Osvedčilo sa jemné vklepkávanie prípravku. Väčšie štetce sa hodia skôr na sypkejšie mejkapy, aj keď v súčasnosti máme k dispozícii aj menšie štetce, ktoré sú určené priamo na mejkap. Ak sa rozhodnete pre štetec, smelo do toho, no vyberte si ten so syntetickými štetinami, nie s prírodnými. Syntetika neabsorbuje mejkap, takže sa lepšie prenáša na kožu. Nezabúdajte na kruhový pohyb smerom od stredu tváre von.

Vaše pocity sú najdôležitejšie


Nech už máte pleť akúkoľvek, vždy sa osvedčilo jediné. Riadiť sa pocitom. Aby bol mejkap perfektný, aj vy sa musíte cítiť perfektne. Ak je pohodlný, nemáte pocit, že by vašu pleť príliš zaťažoval, zároveň vám zdvihol sebavedomie, keďže vyrážky a iné nedokonalosti zmizli, jednoducho sa v ňom cítite ako kráľovná - môžete si byť isté, že v rukách držíte ideálny mejkap.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 12:12