Neviete, čo v lete čítať? Skúste tieto knižné novinky (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Oddych s knihou na záhrade či pri bazéne: Letné novinky na čítanie, ktoré stoja za to

31.07.2021, 16:00
Životný štýl
Aké by bolo leto bez kníh? Pokiaľ nemáte čo čítať, inšpirujte sa týmito knižnými novinkami.

Hana Repová - Súkromné problémy: Denis

Ide o predposlednú časť štvordielnej série s názvom Súkromné problémy od slovenskej autorky žijúcej v Nemecku Hany Repovej. Pokiaľ ste však nerozlúskali predchádzajúce diely - Súkromné problémy: Tina a Súkromné problémy: Lilly, rozhodne sa do nich pustite. Knihy vás totiž prevedú životom štyroch súrodencov - Tiny, Lilly, Denisa a Sebastiana, pričom každý z nich má už svoj vlastný život, no po smrti rodičov sa spoločne museli nasťahovať do rodičovského domu. Denis je vetroplach, ktorý život neberie príliš vážne a všetko, na čom mu kedy záležalo, boli párty, zábava a ženy. Svoj život chce však zmeniť a tak súrodencov postaví pred veľké prekvapenie: chce sa oženiť. Toto životné rozhodnutie ho bude veľa stáť. 

Ivana Popluhárová - Len raz

Nová autorka a tiež nová, skvelá evitovka. Ivana Popluhárová rozpráva príbeh Nely, ktorá sa nedokáže vyrovnať s traumatickou minulosťou. Pri tragickej nehode totiž prišla o svoju životnú lásku a otca svojho dieťaťa. S touto hrôzostrašnou skutočnosťou sa nedokáže len tak vyrovnať a aj po roku od tragédie ju sprevádzajú nočné mory. Zhodou okolností sa ocitá v situácii, ktorej nedokáže odolať. Aj keď sa to stalo len raz, toto rozhodnutie ovplyvní život Nely. A nielen jej...

Victoria Brownlee - Za láskou do Paríža

Táto autorka má na konte už niekoľko dobrých kníh, no jej novinka Za láskou do Paríža sa posunula rovno na prvú priečku. Predstaví sa nám tu Ellla, ktorá čaká, že sa po osemročnom vzťahu konečne zasnúbi. Už-už sa videla v dlhých bielych šatách s kyticou v ruke, keď jej spoločná večera s priateľom nečakane skončí rozchodom. Takmer 30-ročná žena so srdcom rozbitým na kúsky sa nečakane rozhodne pre strastiplnú cestu do mesta lásky. Uvedomuje si, že doteraz nežila svoj život naplno a tak to chce zmeniť. Hoci neovláda jazyk a v novom meste nikoho nepozná, veľmi rýchlo si zvyká na malebné parížske uličky, kaviarne a… príťažlivých Francúzov. Spozná tu aj priateľského Sergeho, kúzleného obchodníka s najlahodnejšími syrmi. Neskôr sa však zoznámi s okúzľujúcim Gastonom, ktorý ju celú poblázni a tak sa nevedomky ocitá v zvláštnom milostnom trojuholníku, ktorý môže zmeniť jej život...

Martina Dacková - Dom z ruží

Pokiaľ prahnete po láske a romantike, rozhodne vám odporúčame príbeh Martiny Dackovej. Vzájomne sa tu prepletajú životy mladej právničky Emy a milej elegantnej dámy zo záhoria, pani Márie. Staršia pani miluje ruže a z času na čas jej robí spoločnosť vnuk, sem-tam podnájomníci z malého podkrovného bytu na poschodí domu, ktorý však zíva prázdnotou. Preto ju pohltia spomienky na jej minulosť, ktorú veľmi ľutuje. Už viac než 60 rokov žije s temným tajomstvom, ktoré ju doslova ničí. Preto sa s ním potrebuje niekomu zveriť, no cíti, že už čochvíľa opustí tento svet. Nečakane jej do života vstúpi mladá právnička Ema, ktorá sa už nechce viac podriaďovať iným a chce svoj život žiť podľa seba, nie podľa očakávaní matky či priateľa. Ukončí teda osemročný, láskou nenaplnený vzťah s ambicióznym právnikom, odíde z práce plnej stresu a intríg, ktorú tak veľmi nenávidela, a taktiež opustí rušné hlavné mesto, kde žila odmalička. Dostáva sa do skromného bytíku v podkroví rodinného domu na Záhorí, kde jej cestu skríži pani Mária.

Dom z ruží Dom z ruží martinus.sk

Nicholas Sparks - Keď sa vrátiš

Obľúbený autor celosvetovo úspešných románov, z ktorých niektoré slúžili ako predloha k filmom, prišiel s ďalšou úžasnou novinkou. Kniha Keď sa vrátiš vás zavedie do života doktora Trevora Bensona, príslušníka amerického námorníctva, ktorého vyslali do Afganistanu, aby pracoval v nemocnici. Život mu však nečakane skomplikovali vážne zranenia. Tie utrpel pri výbuchu granátu a tak musel zvažovať, čo ďalej so životom. Rozhodol sa tráviť čas v starom dome, ktorý zdedil po dedkovi. Okrem toho sa musí postarať aj o jeho milované včely a pripraviť sa na štúdium psychológie. Cestu mu však nečakane skríži Natalie Mastersonová, ku ktorej začne prechovávať romantické city.

Nicolas Sparks - Keď sa vrátiš Nicolas Sparks - Keď sa vrátiš martinus.sk

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 13:37