EVITOVKY
StoryEditor

Prečítajte si: Exkluzívna ukážka z novej evitovky Len raz

22.06.2021, 16:00
Životný štýl
Je tu nová evitovka! V obľúbenej edícii vychádza na začiatku júna kniha od novej autorky Ivany Popluhárovej. Evita vám exkluzívne prináša ukážku z príbehu o tom, ako jedna chyba môže ovplyvniť životy mnohých rodín. Nela sa nevie vyrovnať s traumatickou minulosťou, a to ju doženie k zlému rozhodnutiu. Sama si odpustiť nevie, ale odpustia jej ostatní?

Tomáš sa zázračne neobjaví a nevyrieši všetky moje problémy, ktoré od jeho smrti mám. Úzkosti, skrývané depresie, problémy s liekmi na upokojenie. Musím si pomôcť sama. Deň za dňom. Nie je úplným zvykom, že by som odchádzala od malého na noc alebo na viac hodín. V tom je však výhoda bývania v obrovskom rodičovskom dome – takmer stále mám k dispozícii babysitting, ktorý síce nezneužívam, ale o to viac si ho počas dní, ako je tento, vážim. ,,Dobre, mami, takže všetko je pripravené, už len okúpať a spať,“ dávam jej posledné inštrukcie. ,,Ďakujem za poučenie, Nelka, hádam to tu nejako zvládneme, už som tuším jedno dieťa vychovala,“ hovorí mi so smiechom mama. ,,Vyzeráš skvele a dnešný večer si uži najviac, ako vieš.“

Zahľadím sa na seba do zrkadla. Obliekla som si svoje najobľúbenejšie kvetované šaty, ktoré sa na túto príležitosť dokonale hodia. Nie je to ani príliš, ani málo. Alica si na dresscode potrpí aj počas záhradnej párty, takže som svoj outfit musela dokonale zvážiť. ,,Ďakujem, mami, za všetko, určite sa nezdržím dlho.“ Je zvláštne po tridsiatke bývať znovu u rodičov a spovedať sa im, kam idem a kedy prídem, aj keď to odo mňa nikdy nechceli. Nuž, občas si nevyberáme, a nebyť ich, neviem, ako by som skĺbila prácu, dieťa, bývanie a hlavne financie.Beriem si kľúče a kabelku, na rozlúčku im zakývam a utekám do taxíka, ktorý ma už čaká pred domom.

Cesta je krátka a vodič, chvalabohu, nemá potrebu komunikovať, čo hlavne teraz oceňujem. Cítim sa nesvoja a ani sama neviem prečo. Našťastie nemám čas analyzovať svoje pocity sebaľútosti, lebo bývajú iba kúsok a ani sa nenazdám a už vystupujem pred Aliciným domom. Už zvonka je vidieť, že je u nich všetko dokonalé. Obrovský moderný dom, ktorý je trocha priveľký pre dvoch. Krásna brána, dokonalý trávnik a v záhrade za domom sa jej opäť podarilo vytvoriť úžasnú scenériu. Akoby som nebola ani v meste, ale niekde na dovolenke.

Vedľa oválneho podsvieteného bazéna stojí bar, ktorý nie je bežnou súčasťou ich záhrady. Na barových stoličkách posedávajú hostia, pripíjajú si farebnými drinkami a užívajú si teplý večer. Ostatní sú voľne roztrúsení po trávniku, nad nimi sú svetelné reťaze, ktoré tomuto obrazu dodávajú dokonalosť. Je to naozaj ako z dovolenkového katalógu, napadne mi.

,,No ahoj, už ťa čakám,“ kýva mi z diaľky Alica. Rozbehne sa ku mne a napriek tomu, že sme sa nevideli iba päť dní, hodí sa mi okolo krku. ,,Tak rada ťa vidím, vitaj a zabávaj sa. Je tu tak milión ľudí, ktorí ťa chcú vidieť po takom dlhom čase,“ povie. Nemám jej to za zlé, že by ma stále len zoznamovala s novými ľuďmi. Viem, že to nemyslí v zlom a nikdy som jej ani slovkom nepovedala, že to je to posledné, čo mi ide hlavou. No ona je už raz taká. Chce, aby v jej svete bolo všetko dokonalé minimálne tak ako jej trávnik. Zarovno, jednoliato a bez najmenšieho kazu. Presne v tomto duchu aj pôsobí. Nikdy jej neodstáva ani vlások, za jej mejkap by sa nemuseli hanbiť ani profesionálne vizážistky a oblečenie ladí v každej dennej a nočnej hodine. Jednoducho Alica. Dokonalá žena vo svojom dokonalom svete. 

,,Čaute, baby, kde sa schovávate?“ prišla ako moja záchrana tretia z nás, Diana. ,,No tak už sme pekne všetky pokope, to si zaslúži pohárik,“ hovorí Alica a už aj sa rozbehne k baru. ,,Videla si, že je tu skutočný barman? Každý rok to tu má vyššiu úroveň,“ smeje sa Diana. 

,,Ale nebuď zlá, veď sa len snaží, aby bolo všetko krásne,“ odpoviem zmierlivo. ,,Veď vieš, že si ju len doberám, troška sa uvoľni, Nel,“ nedá sa. Ešte jej ani nestihnem odpovedať a už je hostiteľka pri nás.

Ivana Popluhárová

Narodila sa v Galante (1989), kde dodnes žije. Celý profesionálny život sa venuje novinárčine, PR a marketingu. Pracovala v televízii, prešla rôznymi pozíciami na komunikačnom odbore štátnej firmy a viedla najúspešnejší podnikový časopis na Slovensku. Knihy boli vždy neoddeliteľnou súčasťou jej života. Doteraz iba pasívne, Evitovka Len raz je jej autorskou premiérou. Ivana miluje čas strávený v obklopení priateľov a rodiny, Taliansko a pohár prosecca na letnej terase. A najradšej má tieto tri veci naraz a pokope. Bonusovou štvrtou môže byť šálka silného espressa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:41