profimedia
StoryEditor

Pozrite si veľký indiánsky horoskop. Čo o vás hovorí vaše znamenie?

19.06.2021, 20:00
Životný štýl
Indiáni riadili svoje rozhodnutia jednak radou starších a zároveň vlastnou intuíciou, vnímavosťou k javom prírody zdedenou múdrosťou predkov. A my musíme uznať, že to veru pasuje, čo vravíte?

Ďateľ (22.jún - 22.júl)

Ďatľov ovplyvňuje ich vodný živel (cit, emócie, empatia, duševno). Vládne im južný vietor (cítenie, vnímanie, empatia). Indiáni si cenili ľudí narodených v totemovom znamení Ďatľa ako liečiteľov. Ďateľ zbavuje chorý strom strom zvnútra. Škodci sú zavŕtaní hlboko v kmeni. Tak i títo jedinci vedia pomôcť blížnemu taktiež z vnútra. Vedia vyliečiť hlavne chorú dušu. Vďaka ich citlivosti a vcíteniu sa a vypočutiu si problémov iných. Sami sú však veľmi uzavretí. Radšej volia niekedy tvrdšie slová, aby ich iní nevypočúvali. Indiáni stromy chápali ako dôležitý prejav života, ako súčasť Veľkej matky zeme. V každom strome cítili dušu. Ďatle veľmi dbajú na dobré medziľudské vzťahy. Konflikty nesú ťažko a snažia sa ich odstrániť. Boja sa hrubých útokov na svoju osobu. Ich citlivosť neznamená slabosť. Sú to silné osobnosti a nedajú sa pokoriť. Priateľov si vedia oceniť. Majú fantáziu, nápady a intuíciu. Zmierňujú nervozitu v kolektíve.Sú priebojní a neboja sa šéfovských funkcií. Ich starostlivosť môže byť aj prehnaná.

Losos (23.júl - 22.august)

Ľudí v toteme Lososa ovplyvňuje ohnivý živel (aktivita, tvorenie, vôľa, činy). Vládne im južný vietor (cítenie, vnímanie, empatia). Je to symbol obrovskej sily a energie. Ak nenájdu uplatnenie a pocit pochopenia ostatnými, s takou istou silou si vedia zničiť aj svoje zdravie. Vedia zdolávať veľké množstvo prekážok, ale potrebujú k tomu “potlesk” a rešpekt ostatných. Sú to rodení vodcovia a silné osobnosti. Vedia, že majú na to. U Indiánov to bývali predovšetkým zodpovední vodcovia bojových alebo loveckých výprav. Dokážu i ostatných strhnúť k nadšeniu a zapáleniu sa pre aj náročnú vec. Vedia zdolávať prekážky. Žiaľ, niekedy sa nechajú omámiť falošnou ilúziou svojej dokonalosti. Vtedy ohovoria každého každému. Niekedy sa nechajú strhnúť danou situáciou až k prehnanému, adrenalínovému riskovaniu. Pokiaľ zbadajú, že niekto s nimi hrá nefér, odchádzajú a už sa nevrátia.Cítia sa hlboko urazení a sklamaní. Zabúdajú sa zdravotne šetriť.

Medveď (23.august - 22.september)

Osoby narodené v totemovom zvierati Medveď ovplyvňuje zemský živel (stabilita, racionálny prístup, poriadok, cieľavedomosť). Vládne im južný vietor (cítenie, vnímanie, empatia). Predstava o medveďovi je, že je neobratný, ťažký a lenivý. Indiáni ale poznali život medveďa zblízka. Pre nich bol naopak symbolom hbitosti, obratnosti, rýchlosti, sily a rozvahy. Aj ľudia v tomto totemovom symbole Medveďa boli pre nich takí. Sú to skôr samotári. Nemusia žiť v skupine. Vedia sa sami o seba postarať. Vedia o svojich prednostiach a kvalitách. Majú pocit že len oni sami vedia zvládnuť všetko dokonale. Preto potom musia pracovať a plánovať o to viac, že sa nechcú spoľahnúť na ostatných. Nemajú radi nečakané prekvapenia a náhody. Do partnerských vzťahov vstupujú s rozvahou, nehrnú sa bezhlavo. Niekedy si domov zariaďujú vopred. Sú oddaní, verní a zodpovední. Vedia pričasto kritizovať, takže bývajú aj nepríjemní. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 02:55