Lucia Medeková, Dreamstime
StoryEditor

Osobná trénerka Lucia Medeková radí: Ako schudnúť skutočne a hlavne natrvalo?

05.05.2021, 14:30
Životný štýl
Nadbytočné kilá trápia nejednu z nás a napriek tomu, že sa často snažíme, je výsledok minimálny. O tom, kde robíme chybu a čo by sme mali zmeniť sme sa porozprávali s trénerkou z InstaGYM, Luciou Medekovou.

Takže cviky, ktoré sú len na určité partie, nie sú práve vhodným riešením.

To nie. Ako som spomínala, v InstaGYM kladieme dôraz na to, aby telo po programe získalo celkový pekný vzhľad, ale najmä funkčnosť. Cvik, ktorý je vytiahnutý z konceptu – respektíve zameriava sa len na jednu časť, je skôr marketingový. Nemalo by sa to používať v komerčných tréningoch, a tak online tréningy zameriané len na jednu partiu, neprospievajú nášmu telu. Samozrejme, pokiaľ nejde o trénerov rozsiahlejší plán – u nás to je napríklad vyvážené viacerými dňami. Vtedy je zameranie sa na jednu časť v poriadku.

Ak tomu správne chápem, vy klientovi zostavíte celkový plán na cvičenie, ale aj stravu? Na čo konkrétne ste zameraní?

Cvičia s nami už stovky spokojných klientiek, ktoré si vytvorili trvalý návyk pravidelného cvičenia, zhodili nežiadúce kilá a cítia sa výborne. Naše programy sú zamerané na zhadzovanie kíl, spevňovanie celého tela, jogu a pilates, ktorý pomôže flexibilite, či cviky vhodné aj na párové cvičenie. Projekt nezabudol ani na pánov a určite si vyberú z posilovacích cvičení. Dôležité je, že všetky cviky sa dajú pohodlne cvičiť z domu, či z dovolenky a nepotrebujete k nim nič, maximálne veci, ktoré nájdete doma, takže nemusíte mať plne vybavenú posilňovňu, aby ste si mohli zacvičiť.

Najväčším úspechom projektu sú pravidelné výzvy, pri ktorých presne zostavené programy spolu s jedálničkami prispievajú k trvalým návykom pravidelného pohybu a naozaj viditeľným zmenám už po 6 - 8 týždňov. Aktuálne máme v predaji 6-týždňovú výzvu "Jarný detox" ktorá je citlivo zostavená tak, aby bolo spaľovanie kalórií, čo najefektívnejšie. Nájsť ju môžete aj na webe InstaGYM. Okrem každodenného 30 minútového cvičenia, k výzve dostanete aj jedálniček. Zdravé, chutné a rýchle recepty s 5 jedlami denne človeka inšpirujú k zdravému životnému štýlu, prečistia organizmus a vy sa pred letom budete cítiť ľahšie, čistejšie a hlavne sebavedomejšie. Jarný detox je vynikajúci spôsob ako z tela dostať všetky škodlivé látky a naštartovať regeneráciu buniek. Príval novej energie, ktorú pocítite, posilnenie imunitného systému a zlepšenie stavu pleti aj vlasov zaznamenáte už po pár týždňoch. Veľkým bonusom je, že v lete, ktoré sa nezadržateľne blíži, budete vyzerať skvele.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa InstaGYM (@instagym.sk)

V čom podľa vás väčšina žien zlyháva? Respektíve, čo robiť, aby vytrvali v dosiahnutej vysnívanej postave?

Treba si dať reálny cieľ, ktorý človek dokáže zvládnuť. Väčšinou sa totiž klientky vedia na určitú krátku dobu namotivovať, no problém nastáva vtedy, keď sa psychologický efekt zlomí. Vtedy sa človek spustí a začína to isté dookola – tzv. jojo efekt.

Všetci máme iný metabolizmus, treba si zvážiť svoje pre a proti. Neočakávajte extrémy, na začiatku je potrebné upraviť si stravu ale nie nárazovo, postačí naozaj vynechať 3-4 zásadné potraviny a aspoň trikrát do týždňa venovať čas akejkoľvek pohybovej činnosti (avšak minimálne 30-40 minút aspoň zrýchlenej chôdze). Ideálne je si nastaviť tieto zmeny aspoň týždeň vopred a zaradiť si ich do režimu, nezačínať až v pondelok ráno. Už po pár týždňoch vidieť efekt. Základom je, aby sa človek cítil dobre a vedel sa udržať dlhodobo, aj keď to pôjde pomalšie. Všetko je o trpezlivosti, výsledky sa však určite dostavia.

Kto je Lucia Medeková?

Lucia Medeková je hlavná trénerka a spoluzakladateľka projektu online domáceho cvičenia InstaGYM.sk, ktorého cieľom je sprístupniť cvičenie všetkým, ktorí chcú zdravo žiť a pravidelne sa hýbať. InstaGYM.sk je o zdravom pohybe, zdravej strave, zdravých návykoch a životnom štýle, bez ohľadu na vek, pohlavie, či miesto, kde sa človek práve nachádza. Pohyb by mal byť neoddeliteľnou súčasťou života každého z nás, či už sa človek rozhodne, pre beh, dlhé prechádzky v prírode, alebo aj pre pravidlené cvičenie v pohodlí obývačky s trénerom, ktorý je k dispozícií, kedykoľvek to vyhovuje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 13:58