Wikimedia
StoryEditor

Takto sa liečilo v minulosti: Ak bola žena nervózna, muž ju poslal za doktorom, aby jej doprial orgazmus

04.05.2021, 17:30
Životný štýl
Správanie, ktoré sa vychyľovalo mužskému štandardu bolo nazývané hystéria a bol na to veru celkom zaujímavý liek.

Ak sa na prelome 19-tého a 20-tého storočia v západnej Európe správala žena podozrivo, muž mal dôvod na obavu. Ich medicína mala totiž vymedzený pojem ženská hystéria, ktorú dnes chápeme ako prechodné bláznenie hormónov. Len čo mala žena príznaky ako stres, zlý spánok, nízky apetít pri jedení či sexe, žalúdočné problémy, nafukovanie alebo aj podráždenosť, bola jej stanovená táto diagnóza. 

Liečba bola pri tom vskutku praktická - odborníci sa zhodli, že je ženu potrebné uvoľniť prostredníctvom jej ženských pohlavných orgánov. Preto počas pobytu, ktorý žena v zariadeniach absolvovala, jej bolo dopriate niekoľko masáži v oblasti podbruška a následovne uspokojenie rukou priamo od doktora. Ku koncu 19-tého storočia sa dokonca začali používať prvé vibrátory a ženy tak mali naordinovaných hneď niekoľko orgazmov. 

To, že ženy boli v podstate uspokojované cudzími mužmi a neskôr vibrátorom, mužom vo viktoriánskej ére neprekážalo. Práve naopak, boli v skutočnosti radi, že ich žena je opäť ,,funkčná'' a správa sa podľa daných pravidiel, ktoré im určili oni sami. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 13:29