profimedia
StoryEditor

Zdajú sa vám tieto dni nekonečné? Skráťte si ich pozeraním tých najkrajších filmov vôbec!

10.04.2021, 16:30
Životný štýl
Ruku na srdce - niekedy je potreba vyložiť nohy a neriešiť nič okolo. Ak takúto chuť máte, máme pre vás prichystaných päť filmov, ktoré sa rozhodne oplatí vidieť. :)

Romantický film 

Staršia snímka z roku 1998 sa radí medzi klasiky, ktorú určite už väčšina z nás videla. Druhá alebo prvá by sme však mohli pozerať kľudne dookola! Dojemný film, v ktorom účinkujú ikonické herečky Susan Sarandon a Julia Roberts, rozpráva príbeh o manželskej dvojici, ktorá si prešla rozvodom. Do života otca dvoch detí sa priplietla mladá fotografka, ktorá má za úlohu získať srdce nielen detí, ale aj samotnej exmanželky. Tej však diagnostikovali rakovinu v poslednom štádiu, a tak sa musia všetci popasovať s obrovskou bolesťou. Snímok však prináša hneď niekoľko typov lásky - od mileneckej, priateľskej až po tú rodičovskú. 

Dráma 

Niekedy prídu dni, kedy sa jednoducho máme chuť vyplakať pri zmrzline a dojemnom filme. Ak je toto váš prípad, máme pre vás film, ktorý nenechá chladným žiadneho človeka. My Sisters Keeper, v slovenskom jazyku Pre moju sestru a v českom zasa Je to aj můj život, bol síce natočený ešte v roku 2009, no napriek tomu sa jeho udalosti dajú považovať za reálne. Snímka popisuje príbeh rodiny, ktorá sa od tých bežných líši. Všetku svoju starostlivosť totiž mame venuje ťažko chorej Kate, ktorá od skorého detstva bojuje s leukémiou. Zvrat, ktorý sa stane, rozdelí rodinu na dve časti. Napriek tomu však zažijú mnoho reálnych, ale zároveň mnoho drsných chvíľ, ktoré bývajú v takýchto filmoch často zľahčované...

Komédia

Film Úplní cudzinci/ v českom jazyku Naprostí cizinci, sa dočkal hneď niekoľko sfilmovaní. Vlastnú verziu si vyrobili Francúzi, Taliani, ale aj Nemci - a to bude zrejme zárukou toho, že sa jedná o skutočný trhák. A o čo v ňom teda ide? Skupina priateľov sa schádza k pohodovej večeri. Všetci sa poznajú už dlhé roky, keď sa zrodí nevinný nápad - dať mobilné telefóny na stôl a všetky prichádzajúce SMS správy či iné upozornenia čítať nahlas. A to sa samozrejme zvrtne... no my vám garantujeme, že sa skvelo zabavíte a budete celý čas v napätí. :)

Dokument

Ak nie ste fanúšikmi dokumentov, v ktorom sa vyjadruje xyz odborníkov a nestíhate vstrebávať informácie, zrejme vás poteší forma hraného dokumentárneho filmu. Skvelým predstaviteľom je film Chicagský tribunál, ktorý je tohto roku dokonca nominovaný aj na Oscara. Snímka z produkcie Netflixu zaznamenáva pokojný protest demokratov v roku 1968. Ten sa však zmení na vlnu násilia , v ktorom bude hrať úlohu aj polícia. Organizátori sú obvinení a začína sa jeden z najsledovanejších súdnych procesov vôbec.

Rodinný film

Ak hľadáte film, ktorý je vhodný pre deti, no zároveň pri ňom nezaspí ani dospelý, máme pre vás rovno dve! Rozprávka Vládkyňa zla (v angličtine Maleficent, v češtine zase Zlobylka) zachytáva príbeh z opačnej strany. Dej sa totiž zameriava na čarovnú bytosť, ktorá neskôr prekliala Ruženku. Zaujímavé prevedenie si chytilo srdcia mnohých ľudí po celom svete. Nečudo, hlavná postava Angelina Jolie zahrala svoju rolu skutočne dobre a presvedčivo. Tento film sa dočkal aj druhého pokračovania a my vám garantujeme, že obidve stoja za to, aby ste si ich pozreli.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. apríl 2024 05:25