Najbližšie si naplánujte bratislavský „citybreak“/„citybreak“ do BratislavyBratislava Tourist Board
StoryEditor

Najbližšie si naplánujte bratislavský „citybreak“

31.03.2021, 00:00
Životný štýl
Aj vy tajne dúfate, že už čoskoro budete môcť bezpečne cestovať a objavovať nové miesta? Kým sa tak stane, zatiaľ máte čas plánovať. Máme pre vás tip. Po lockdowne, svieži a hladní za zážitkami, sa vydajte do Bratislavy. A keďže na hlavné mesto 1 deň nestačí, naplánujte si výlet rovno na 3 dni.

Zažite deň ako kráľ

Bratislava je nadčasová aj tradičná. Je dejiskom kultúry a umenia, no zároveň plná histórie. Je modernou metropolou a zároveň bývalým mestom korunovácií. Korunovačné dni uhorských panovníkov v stredoveku preslávili Bratislavu a v súčasnosti ich ako veľkolepé kultúrne podujatie môžete zažiť každý rok. Súčasťou je aj korunovačný sprievod, do ktorého sa môžu zapojiť aj okoloidúci Bratislavčania a turisti. Výnimočnosť korunovácií dodnes pripomína korunovačná cesta a pozlátená koruna na veži Dómu Sv. Martina s úctyhodnou hmotnosťou 160 kg.

Najbližšie si naplánujte bratislavský „citybreak“/„citybreak“ do Bratislavy Najbližšie si naplánujte bratislavský „citybreak“/„citybreak“ do Bratislavy Bratislava Tourist Board Deň so skvelým jedlom

Kochajte sa, nasávajte vône, „kávičkujte“ a ochutnávajte dobroty. V Bratislave nájdete reštaurácie ponúkajúce jedlá svetovej kuchyne, útulné kaviarne s dobrou kávou či hipsterské bistrá. Novým hitom sú aj mnohé streefood prevádzky, ako aj festival pouličného jedla Street Food Park, ktorý je sviatkom pre každého, kto miluje jedlo v akejkoľvek podobe. Na námestí pred Starou tržnicou sa niekoľkokrát do roka odparkujú prívesy a foodtrucky, ktoré ponúkajú kvalitné a chutné „pouličné jedlo“ z rôznych kútov sveta.

Deň so zážitkami na Dunaji a v prírode

Ohromujúci a jedinečný výhľad na celú Bratislavu v plnej rýchlosti – to na vás čaká na palube rýchlostného člna. Vďaka tomuto exkluzívnemu zážitku uvidíte nábrežie či Hrad z úplne novej perspektívy a majestátny Devín budete mať ako na dlani. Dunaj môžete obdivovať aj popri prechádzke v najstaršom parku strednej Európy v Sade Janka Kráľa. Oázu pokoja zase nájdete v Horskom parku v centre mesta.

Najbližšie si naplánujte bratislavský „citybreak“ Najbližšie si naplánujte bratislavský „citybreak“ Bratislava Tourist Board

Čo pri najbližšej návšteve Bratislavy určite nezmeškajte

Bratislava sa postupne chystá na uvoľnenie opatrení a myslí na príchod prvých turistov. Aj preto organizácia Bratislava Tourist Board pripravuje projekty na zlepšenie turistickej infraštruktúry, prináša umenie do ulíc a obnovuje objekty s historickou hodnotou.

Výstavu k storočnici fotografa Antona Šmotláka

Po uvoľnení opatrení pre vás Bratislava Tourist Board pripravuje jedinečnú výstavu spojenú s príjemnou vychádzkou. Na 12 miestach v Bratislave môžete obdivovať diela fotografa Antona Šmotláka z 50. a 60. rokov a porovnať ich minulú a súčasnú podobu.

Inštaláciu Kuvyt

Súsošie zo spojených lodných kontajnerov s názvom Kuvyt reflektuje na súčasnú situáciu. Projekt sa práve nachádza vo svojej tretej fáze, ktorá reprezentuje potrebu spojenia sa všetkých pri boji proti pandémii. Inštalácia sa momentálne nachádza na Tyršovom nábreží.

Najbližšie si naplánujte bratislavský „citybreak“/„citybreak“ do Bratislavy Najbližšie si naplánujte bratislavský „citybreak“/„citybreak“ do Bratislavy Bratislava Tourist Board Posedenie na Devínskej Kobyle

Devínska Kobyla je so svojou výškou 514 metrov nad morom najvyšším bodom Bratislavy. Nedávno tu otvorili rozhľadňu spolu s novým príjemným posedením, kde môžete po výstupe relaxovať.

Historické ľadovne na Železnej studničke

Zrekonštruované ľadovne z čias Ferdinandových kúpeľov sa nachádzajú na obľúbenej Železnej studničke v lone prírody a pravidelne sa v nich budú konať akcie pre verejnosť alebo vinárske podujatia.

Viac tipov na zážitky nájdete na www.visitbratislava.com/sk.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Najbližšie si naplánujte bratislavský „citybreak“ Najbližšie si naplánujte bratislavský „citybreak“

Natívna informácia​

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:46