flickr
StoryEditor

Kamene namiesto vibrátorov. Čím sa ženy uspokojovali kedysi?

23.03.2021, 12:00
Životný štýl
Sexuálne hračky sú staršie, než by sme si mysleli. Vyrábali si ich ľudia už pred viac než 30- tisíc rokmi pred naším letopočtom. Tak ako aj dnes, tak aj v minulosti ženy či muži rady skúmali svoje telá a robili si rozkoš.

Ľudia si hračky vyrábali už pred naším letopočtom. Medzi historicky najstaršiu pomôcku pre ženy patrí kamenný penis alebo dokonca kamenný vibrátor, ktorý bol vyobrazovaný na stenách jaskýň ešte v dobe kamennej. Neskôr v Grécku vznikol „Olisbos“, ale poznáme ho pod názvom dildo. Ten slúžil na rozkoš pre osamelé ženy. Gréci považovali totiž takéto hračky za samozrejmosť a prirodzenosť, a preto dbali o to, aby každý mal všetkého dostatok.

Nie len Gréci, ale aj Egypťania či Rimania boli známi svojou neviazanosťou a najmä orgiami. Aj v tomto období sa objavujú rôzne druhy penisov. Možno ich používala aj samotná Kleopatra, o ktorej bolo známe, že zdieľala posteľ vždy s viacerými mužmi.

V súčasnosti by ste možno aj u vás doma našli pomôcku vyrobenú Číňanmi. Áno, venušine guličky boli vyrobené v Číne. Plnili ich ortuťou, no prišli na to, že to nie je až taký dobrý nápad. Tak začali používať dutú verziu guličiek. Ženy sa tak mohli zabávať celé dni a venovať sa tak iba svojmu potešeniu.
Pred prvým ozajstným vibrátorom stihli ešte Taliani vylepšiť jeho tvar a zmeniť materiál. Dovtedy sa totiž tento skvost vyrábal z dreva alebo dokonca z kože. A to by neboli Taliani, keby do niečoho nepridali olivový olej. A my tu utrácame peniaze za drahé lubrikačné gély?

Dostávame sa k ozajstnému vibrátoru. Aj keď bol využívaný na zdravotné účely, tento vibrátor na parný pohon si okamžite obľúbili všetky ženy. U anglického doktora sa totiž týmto nástrojom liečila podráždenosť, úzkosť, stres. Doktor veril, že masážou vagíny vyrieši všetky tieto ženské problémy. Určite to nejaký ten efekt malo, nakoľko sa uňho striedali ženy ako na bežiacom páse. Dnes sa doktori, ktorí liečia stres alebo úzkosť, volajú psychológovia.. a tí takéto nástroje určite nepoužívajú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 16:55