shutterstock.com
StoryEditor

Pozor na tieto potraviny! Dokážu vám totiž zničiť chuť na sex

26.02.2021, 12:00
Životný štýl
Ak máte spomínaný problém, držte sa od nich čo najďalej.

Čipsy a slané pochutiny
Nadmerné používanie soli je veľkým problémom dnešných potravín, a to platí najmä pre rôzne čipsy, krekery, oriešky a iné slané pochutiny. Viaceré obsahujú až abnormálne dávky soli, a to je spojené so zhoršením priechodnosti ciev, čo sa prirodzene odrazí na nedostatočnom prietoku krvi, a to aj v pohlavnej sústave.

Sladkosti
Druhým najväčším problémom pre srdcovocievny systém, a tým aj pre erekciu, sú cukry. Tie sa nachádzajú najmä v priemyselne vyrábaných sladkostiach, rôznych tyčinkách, koláčoch, dezertoch a lacných čokoládových výrobkoch. Vysoké dávky cukrov spôsobia, že sa nestihnú spotrebovať a ukladajú sa v našom tele.

Biela múka
Ak si radi doprajete biely chlieb, biele pečivo alebo pizzu, tak by ste mali vážne prehodnotiť svoje preferencie a chute. Takéto potraviny sú totiž škodlivé pre správne fungovanie pohlavnej sústavy, a to jednak obsahom látok znižujúcich priepustnosť krvi, ale zároveň aj znižovaním libida a hladiny testosterónu.

Mastné jedlá
Veľkým problémom sú mastné jedlá a potraviny obsahujúce tzv. trans-tuky. Sem patria nielen príliš mastné mäso, ale aj margaríny, maslový popcorn, vyprážané jedlá, hranolčeky a, samozrejme, rôzne polotovary. Nadmerná konzumácia tuku vedie k metabolickým problémom, vysokému cholesterolu v krvi a aj k znižovaniu energie.

Alkohol
Vo veľmi malom množstve je alkohol afrodiziakum, ale vo väčšine prípadov ide o zabijaka kvalitnej erekcie. Platí to tak pre pivo, ako aj pre tvrdý alkohol, víno je z tohto pohľadu o niečo menej škodlivé. Dôležité je, aby nešlo o pravidelnú konzumáciu alkoholu, keďže v tomto prípade aj menšie dávky potenciu a erekciu postupne zhoršujú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 11:09