shutterstock.com
StoryEditor

Toto je osem denných návykov, ktoré radikálne zlepšia váš život

24.02.2021, 16:50
Životný štýl
Aj praktické každodenné veci prinesú pozitívne zmeny vo vašom živote. Ani nebudete vedieť ako, ale zrazu vám kútiky úst budú smerovať nahor.

Osem nečakaných vecí, ktoré podľa motto.time.com zmenia váš život k lepšiemu:

1. Investujte do oblečenia, ktoré vám perfektne sadne

Ruku na srdce. Koľko módnych kúskov v skrini vám sadnú ako uliate? Väčšinou skladujeme veci, ktoré nám neboli stopercentne dobré, no páčil sa nám ich vzhľad. Oblečenie, v ktorom sa cítime dobre a ktoré nám perfektne sedí zdvihne naše sebavedomie. Môže to znieť povrchne, no módny kúsok, ktorý nám sedí, dokáže ihneď spríjemniť deň.

2. Meditujte

Meditácia znižuje stres, zlepšuje koncentráciu a zvyšuje pocit šťastia. Stačí len pár minút denne. Hocikedy spomaľte, zastavte sa a jednoducho nič nerobte. Zatvorte oči a sústreďte sa na dýchanie. Užívajte si vôňu mydla, ak si práve umývate ruky. Meditácia je relax pre dušu aj telo. Naše telo je počas nej uvoľnené a naša duša sa regeneruje, keďže pritom nemyslíme na nič iné. Výsledok? Schopnosť väčšej koncentrácie a vnútorný pokoj. To je často na nezaplatenie.

3. Nepracujte stále posediačky

Lekári neustále upozorňujú na negatívne dôsledky sedavého spôsobu života. Zvýšené riziko obezity a srdcových problémov je len zlomok toho, čo s vami môže spraviť niekoľkohodinové sedenie za počítačom. Sedavé zamestnanie sa, samozrejme, nedá zmeniť z minúty na minútu, no aj maličkosti v podobe striedavého sedenia a státia výrazne pomôžu. Robte si pravidelné prestávky a poprechádzajte sa na čerstvom vzduchu alebo sa ponaťahujte. Hneď sa budete cítiť lepšie, vyvetráte si hlavu a budete lepšie sústredení.

4. Vypnite elektroniku kvôli deťom

Vypnite televízor, počítač alebo telefón a vychutnajte si voľný čas s ratolesťami niekde v prírode. Ak nemáte deti, dajte radšej na osobné stretnutia s kamarátmi. Aj keď môže byť ťažké vydržať dve hodiny bez telefónu, je to oslobodzujúce.

5. Vstávajte skoro

Neznášate skoré vstávanie? Ak sa premôžete, prinesie vám to želané ovocie. Výhody skorého ranného prebúdzania spočívajú v lepšej kontrole nad celým dňom. Vďaka tomu budete doobeda produktívnejší a spravíte viac vecí než inokedy. Skorý ranný čas je ideálny na premyslenie úloh a plánov. Môžete si vybaviť maily, prečítať tlač.. Tento zvyk pomáha predchádzať stresu počas dňa.

6. Viac čítajte

I na prvý pohľad obyčajné čítanie kníh dokáže viac ako si myslíte. Rozšíri slovnú zásobu, zlepší sa vám schopnosť využívať informácie v praktickom živote a takisto schopnosť komunikovať. Navyše, ak čítate tie správne knihy, ktoré vás inšpirujú a motivujú, výrazným spôsobom zmenia váš život. Texty, plné životných skúseností a poznatkov, vás môžu posunúť.

7. Žite v inom meste aspoň raz vo svojom živote

Tí, ktorí si vyskúšali na vlastnej koži život v inom štáte by vedeli o tom rozprávať, ako ich to poznačilo. V cudzej krajine ste odkázaní sami na seba, istý problém predstavuje jazyková bariéra či dostať sa na neznámom mieste z bodu A do bodu B. Ochutnáte rôzne miestne špeciality, zažijete rôzne náboženstvá, nové priateľstvá. Odmenou bude väčšia informovanosť, vzdelanie a rešpekt k novým kultúram. Môže vám to neskôr pomôcť v pracovnej oblasti, no čo je hlavné, obohatí to vás samotných. Viac si budete vážiť svoj domov a priateľov a získate väčší rozhľad. Nemusíte odísť hneď na rok do zahraničia. Stačia dokonca aj víkendy strávené v inej krajine. Vrátite sa plní energie a elánu.

8. Píšte

Ak budete dávať pocity na papier, lepšie sa s nimi vyrovnáte. Svoju osobnosť spoznáte do najmenších detailov. Na papieri je triedenie a prehodnocovanie myšlienok a cieľov efektívnejšie ako len v hlave. Taktiež lepšie pochopíte zmysel udalosti a svojich spomienok, preto sa odporúča založiť si vlastný denník. Vďaka nemu skôr nájdete riešenie svojich problémov a ľahšie sa vyrovnáte so zlými pocitmi. Navyše, denník prispieva k rozvoju vašej osobnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 03:15