shutterstock.com
StoryEditor

Máme pre vás pár tipov, ako sa v tejto ťažkej dobe NEZBLÁZNIŤ

19.02.2021, 14:30
Životný štýl
Táto ťažká doba dá všetkým poriadne zabrať na psychiku. Aj v tieto dni však môžete byť v pohode. Ako? Poradíme vám.

V návale práce si často nenájdete čas zamyslieť sa nad tým, kam sa ženiete. Preto je dobré sa mať nadhľad a spýtať sa, čo by sa dalo robiť inak, lepšie, alebo to nerobiť vôbec.

HUMOR ZNAMENÁ ÚSMEV

Nie vždy sa darí, to je život, ale s nadhľadom možno prežrieť aj neúspech. Snažte sa neurážať pre hlúposti a odpúšťať sebe i ostatným. Zbavíte sa zbytočného hnevu a negatívnych myšlienok. A keď vezmete s humorom, že je na vás niekto protivný, bude sa horšie ako vy cítiť on.

IGNORUJTE TELEVÍZOR

Radšej sa stretnite s kamarátmi, aj keby to malo byť iba vonku a v rúškach alebo cez video-hovory. Najmä teraz potrebujete cítiť ľudskú vrelosť a pohodu. Trochu sa rozptýlite, uvoľníte a pomyslenie na pekne strávený večer vám pomôže preklenúť návaly práce doma aj v zamestnaní. Náladu vám zdvihne aj nevyhnutnosť dať sa trochu do gala. Skúste si spraviť vlastnú "beauty" rutinu a každý deň sa oblečte a nalíčte tak, akoby ste išli do práce. Bude stačiť úprava obočia, troška špirály a balzam na pery. A tepláky vymeňte za pekné nohavice s "basic" tričkom.

NEBUĎTE NA SEBA TVRDÁ

Vnímajte sa láskavo. Keď sú vaše myšlienky pesimistické, porazenecké, nemôžete sa predsa cítiť pekne. Skúste všetko vedome formulovať pozitívne a budete mať väčšiu šancu cítiť sa spokojne.

JEDZTE ZDRAVO

Nepriberiete a aj to je dôvod na radosť. Neuškodí prechádzka, plávanie, skrátka čokoľvek, čo vás bude baviť. Nabijete sa energiou a umývanie okien alebo pečenie pôjde lepšie. Na záver dňa relaxujte. Napríklad vo vani či pod sprchou. Bude sa vám lepšie zaspávať a dostatočný spánok je predzvesťou dobrej nálady.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:30