shutterstock.com
StoryEditor

Rýchly vysoko intenzívny tréning, pri ktorom môžete spáliť viac ako 350 kalórií!

28.01.2021, 15:50
Životný štýl
Desať minútový intenzívny tréning, pri ktorom sa poriadne zapotíte! Exkluzívne iba u nás.

Kto je Martin Bobek (31)?

Martin Bobek má zameranie kondičný tréner a tréner v oblasti fitness. Pri tréningoch sa zameriava na rozvoj vytrvalostných a silových schopností, formovanie postavy pomocou funkčných tréningov. V tréningovom procese využíva rôzne pomôcky ako napríklad TRX, Bossu, Overball a využíva poznatky z tréningu Crossfitu a štúdia fyzioterapie.

Ako tréner pracuje od roku 2014 v Golem Club Relaxx. Pod jeho vedením trénovali napríklad herci Pavol Plevčík (ktorý si za 9 mesiacov intenzívneho cvičenia prešiel obrovskou zmenou), Peter Makranský, hviezda markizáckej šou Tvoja tvár znie povedome Dárius Koči, tanečnica z Let‘s Dance Natália Glosíková, speváčka Kristina či herečka Karin Olasová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Bobek (@bobekmartin)

Čo znamená cvičenie HIIT?

HIIT je vysokointenzívny intervalový tréning. Ide o tréningovú metódu, pri ktorej meníte krátke intervaly vysokej intenzity cvičenia a krátke intervaly miernej intenzity alebo odpočinku. Je výhodný aj pre začiatočníkov, ale aj pre pokročilých cvičencov. Dôležité je vybrať si správny výber cvikov, pri ktorých sa zapája čo najväčší počet svalových skupín.

Výhody HIIT

  • Krátka doba tréningu
  • Pomáha pri zbavovaní sa metabolických odpadov zo svalov
  • Pomáha zvýšiť VO2 max (maximálne množstvo kyslíka na použitie počas cvičenia): dôležité je mať toto číslo čo najvyššie, pretože to umožňuje použiť viac tuku, ako paliva miesto glukózy
  • Môžete ho cvičiť kdekoľvek
  • Nepotrebujete veľké množstvo pomôcok
  • Spálite viac kalórií

Dosť bolo rečí, poďme sa spolu vybrať na cestu za krajším a zdravším telom!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 03:30