shutterstock.com
StoryEditor

Toto je 10 jednoduchých krokov, ktoré vám KONEČNE pomôžu schudnúť!

12.01.2021, 10:45
Životný štýl
Autor:
HNav
Aj vy sa trápite, pretože kilá navyše nechcú odísť ani za svet? Pozrite si zoznam týchto vecí, ktoré by vám na vašej ceste chudnutia mohli pomôcť viac, ako to, čo ste skúšali doteraz.

10 krokov, ktoré vám pomôžu schudnúť

1. Jedzte viac bielkovín
Proteíny sú nevyhnutnou súčasťou zdravej stravy, zvyšujú pocity nasýtenosti a odďaľujú hlad.
2. Jedzte viac vlákniny
Vláknina spomaľuje trávenie, je prevenciou zápchy a pomáha absorbovať viac živín.
3. Vyskúšajte probiotiká
Prospešné baktérie by mali byť neoddeliteľnou súčasťou trávenia. Probiotiká pomáhajú predchádzať obezite.

4. Získajte viac vitamínu D
Nízky obsah tohto vitamínu má vplyv ma metabolický syndróm, depresie, úzkosti aj diabetes typu a 1 a 2.
5. Jedzte vedome
Premýšľajte nad tým, čo a kedy jete. Nerozptyľujte sa pri jediní pozeraním televízora. Jedzte vždy pri stole, nesurfujte na internete ani nečítajte noviny. Zamyslite sa nad tým, či naozaj cítite hlad.
6. Zabudnite na extrémy
Ak vám najaká diéta sľubuje zázraky, je to podozrivé. Je pravda, že schudnete, lebo diéta vám zakáže jesť, ale poškodíte si zdravie. Akonáhle svoje trápenie prerušíte, okamžite začnete priberať. Každá diéta, ktorá drasticky obmedzuje jedlo, je zlá.
7. Večerajte
Telo v noci obnovuje sily a na to potrebuje energiu. Keď pôjdete spať hladní, zobudíte sa unavení a ďalší deň budete jesť viac. Večerajte tri hodiny pred spaním, dajte si ľahšie jedlo. Ak idete spať mimoriadne neskoro, pokojne si dajte aj druhú večeru, napríklad jogurt.

archív

8. Nedojedajte
Aj keď sa nemá plytvať jedlom, nesnažte sa dojesť všetko, čo máte na tanieri. Platí to predovšetkým pre stravavanie v reštauráciách. Nahanbite sa a jedlo nechajte na tanieri.
9. Pozor na skyté tuky a cukry
Naučte sa čítať zloženie potravín a vyberajte si menej tučné varianty. Veľa tukov sa skrýva napríklad v croissantoch, vo veľkej fľaši sladenej limonády môže byť až 50 kociek cukru. Najlepšie urobíte, ak sladené nápoje nahradíte vodou alebo nesladeným čajom. Obmedzte aj alkohol.
10. Pridajte si omega 3-mastné kyseliny
Ich zdrojom sú predovšetkým morské ryby a oceánsky planktón. Omega 3-mastné kyseliny pomáhajú s redukciou nadváhy a nadbytočného podkožného tuku

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:29