shutterstock.com
StoryEditor

Myslíte si, že si umývate vlasy správne? Radšej sa o tom presvedčte

08.01.2021, 15:45
Životný štýl
Niekto im dopraje sprchu raz týždenne, iný denne, ďalší zas obdeň. Čo je správne?

Ideálne je vraj siahnuť po šampóne dvakrát týždenne. Ak vám to nevyhovuje, skúste si ich teda každý druhý deň umyť iba čistou vodou. Pokiaľ vám to bude proti srsti, umývajte si ich teda naďalej v dvadsaťštyrihodinových intervaloch, no použite na to tie najjemnejšie šampóny, na ktorých je napísané, že sú vhodné na každodenné použitie. Čo sa týka kondicionérov, tak všeobecne sú vhodné najmä na suché vlasy. Je dobré vedieť, že vám z nich stačí vytlačiť iba "za máčik", pretože ak to s kondicionérom preženiete, skutočne nedosiahnete želaný efekt. Predtým sa však nezabudnite rozčesať.

Hrebeň či kefa

Na mokré vlasy sú najlepšie hrebene s dlhšími zúbkami, alebo špeciálne kefy. Na suché vlasy jednoznačne iba kefy! Tie z prírodných materiálov navyše zabezpečia to, že vám vaša hriva nebude elektrizovať. Deje sa to hlavne v chladnejších mesiacoch. Hneď preto pridávame malú fintu: vlasy rýchlo skrotíte tak, že si ich posliníte, alebo streknete na ne parfum, prípadne jemne pretriete avivážou – áno, dobre počujete!!! Avivážou na bielizeň. Budú vám nádherne voňať a navyše, zostanú "na mieste". 

 

Pravidlá sušenia

Čo sa týka fénovania, postupujte nasledujúco: v prípade dlhých vlasov určite zdola nahor a nie opačne. Prečo? Lebo keď si vyfúkate najskôr hornú časť hlavy, mokré vasy dole budú tie slabšie – suché ťahať dole a tým pádom ich namáhať. Pri krátkych je to v podstate jedno. Ideálne je však čo najčastejšie vlasy nechať vysušiť prirodzene. Ak používate tužidlo, do vlasov ho nanášajte až keď sú polosuché. Nikdy nie hneď po umytí, ani nie nasucho. Celkovo však v starostlivosti o vlasy platí jedna zásadná vec, a to tá, že to, čo zaberá na tie vaše, nemusí zabrať na cudzie, a naopak. A tak treba iba skúšať, skúšať a skúšať a všetko pozorne sledovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 13:08