shutterstock.com
StoryEditor

Aktivity, ktoré budete milovať. Máme pre vás tipy, čo robiť počas lockdownu

19.12.2020, 12:00
Životný štýl
Prinášame vám zoznam jednoduchých aktivít, ktoré by ste mali stihnúť absolvovať aspoň raz do nového roka. A už žiadne výhovorky, kedy budete mať viac času?

Horúci kúpeľ

Využite chvíľu, keď sa vaše deti učia vo svojich izbách alebo keď spia. Napustite si horúcu vaňu, zapáľte si sviečky a pustite si vašu obľúbenú hudbu. Snažte sa zo svojej hlavy vyhodiť všetky starosti a povinnosti, aspoň na tú polhodinu. Zaslúžite si to!

Pustite sa do obľúbenej knihy

Čítanie je jednou z najprospešnejších aktivít vôbec - či už čítate naše evitovky, alebo encyklopédie, faktom je, že sa nevedomky učíte. Je jedno v akom ste veku, každou novou stranou si zlepšujete slovnú zásobu a tým pádom aj vyjadrovanie či štylizáciu. A to, že k tomu máte skvelý príbeh ako bonus, je len obrovským plusom.

Filmový maratón

Tipujeme, že každá z nás má film z minulosti, ktorý by si rada pozrela. Či už ide o obľúbenú detektívku, ktorú ste pozerali ako malá alebo romantickú komédiu, na ktorej ste sa pred pár rokmi smiali spolu s rodinou, je čas si pripomenúť opäť fakt, že všetko môže byť v poriadku... aj keď to tak nevyzerá. Spravte si pukance, nalejte si červené víno a užívajte si čo najväčšiu domácu pohodu.

Meditujte

Vaše myšlienky potrebujú dostať stopku. Milióny informácií, ktoré sa nám v mozgu prehrávajú na dennom poriadku, sú často zaťažujúce alebo im jednoducho pridávame väčšiu váhu, než by mali mať. Čas, kedy budete sústrediť svoje zmysly na niečo iné, vám pomôže myšlienky ako tak upratať. S kombináciou vonnej sviece sa už po polhodine pokoja budete cítiť ako vymenená.

Vytrieďte si šatník 

Aktivita, ktorá sa nemusí zdať dvakrát zábavná, vám v skutočnosti prinesie pokoj na duši. Pamätáte si, kedy ste naposledy vyhádzali svoju skriňu a spravili razantný poriadok? To bol ale skvelý pocit, že? Takže, žiadne výhovorky a šup si ho zopakovať. Nie nadarmo sa vraví poriadok v skrini, poriadok na duši.

Dajte si výzvu

Pozor, tentokrát nemáme na mysli učenie sa nového jazyka či vypracovanie bruška, aj keď výzve sa medze nekladú! Skúste na to však ísť zľahka a zamerajte sa skôr na veci, ktoré vám v živote nenapadli. Či už je to porazenie syna v jeho obľúbenej hre, naučiť sa tanec podľa videa, zhotovenie exotického receptu... je to len a len na vás. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 01:16