shutterstock.com
StoryEditor

Toto sú štyri základné rady všetkým, ktoré chcú KONEČNE schudnúť!

16.11.2020, 13:30
Životný štýl
Nedarí sa vám ani len priblížiť k svojmu vysnívanému cieľu - schudnúť niekoľko kíl? Skúste tieto kroky, možno vám konečne pomôžu.

1. Chudnutie je bolestivé.
No nič nie je bolestivejšie ako to, že patríte niekam, kam patriť nechcete. Všetky máme v hlave provokatívny hlas, ktorý nám hovorí, že to nedokážeme. Nepočúvajte ho. To nie je správne nastavenie. Najskôr sa nastavte na to, že to dáte, a potom začnite... Buďte k sebe láskavá, nie príliš prísna, a ak sa rozhodnete chudnúť, majte sa rada. Celý ten proces. Len sebaláska vás potiahne v ťažkých momentoch. Do všetkých kútov bytu si dajte motivačné vety, obrázky… pomôže to.

2. Nezabúdajte, že krátka a prísna diéta nič nezmení.
Len zmena životného štýlu je naozaj navždy. Dajte si reálne ciele, začnite prechádzkami, niečím jednoduchším. Nevzdávajte sa jedál, ktoré máte rada, úplne, určite sú medzi nimi aj zdravé alternatívy. Pretože, ak naraz prestanete jesť všetko, čo vám chutí, môžu vám rupnúť nervy a začnete sa prejedať. Čiže jesť ešte viac ako pred samotným rozhodnutím chudnúť.

3. Jeme preto, aby sme naplnili žalúdok, nie srdce.
Teraz hovorím o nočnom vyjedaní chladničky, o maškrtení pred televízorom, o druhej, tretej, neskorej večeri. Keď otvoríte chladničku alebo komoru, keď sa načiahnete za niečím dobrým, spýtajte sa sama seba – som naozaj hladná? Alebo len smutná, unavená, v strese? Alebo sa len nudím? Ak si kúsok čokolády, syra alebo inej maškrty predsa dáte, netrestajte sa. Aj zajtra je deň. Pamätajte s láskou na seba!

4. Vyhoďte váhu.
Ide o vašu hlavu, o zmenu prístupu k jedlu, o to, aby ste boli zdravšia. Ide o proces, nie o výsledok. Ten budete cítiť, netreba ho každý deň sledovať na váhe.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 14:44