shutterstock.com
StoryEditor

Je „prudko“ nezávislá žena skutočne šťastná? Poznáme odpoveď

18.10.2020, 18:30
Životný štýl
Nezávislosť nie je vôbec zlá vec. Do určitej miery. Nezávislými sa vnímajú ženy, ktoré sú závislé iba samy od seba. Závislé iba od VLASTNÝCH financií, bývania, práce. Všetko vybojované vlastnou zásluhou. Je to však skutočné šťastie?

V niektorých prípadoch sa to môže zdať perfektné. Môcť si zaplatiť dovolenku, pozvať na drink priateľov, kúpiť si drahú kabelku, či každý mesiac zájsť kaderníčke. A čo je ešte lepšie, mať svoj názor, svoj priestor, SVOJ ŽIVOT.  Život taký, v ktorom všetko zvládne žena sama. Bez pomoci.  ALE, VEĽA KRÁT TO ZNAMENÁ bez objatí, bez lásky, bez muža... Samozrejme, prešli sme tu do extrémov. Vo svojej podstate, z časti nezávislé ženy môžu byť aj manželkami, matkami a tými, o ktorých teraz ale nečítate. My máme na mysli ženy, ktoré sa rozhodli, že pocit byť princeznou nechcú nájsť ani v tom najhlbšom kúsku svojho vnútra a že si možno aj dom postavia vlastnými rukami tehlu po tehle, len aby si samy pred sebou nemuseli pripustiť, že to nezvládnu.

Veľa emancipácie škodí
V prvom rade, môže za to zle pochopená emancipácia. Už niekoľko desiatok rokov sa ženy môžu mužom rovnať v mnohých oblastiach, čo samozrejme patrične využívajú. A v dnešných časoch je to skôr ako súperenie. Už nielen to prirodzené medzi rovnakým pohlavím, ale často ako súboj „muž verzus žena“. Dospelo to až k tomu, že ženy začali využívať mužskú energiu a báť sa svojej ženskosti. Boja sa byť zraniteľné a nechcú byť chránené. Je to ale v poriadku? Je v poriadku, že sa muži žien boja? Že sa cítia menejcenní a majú strach len zo samotného rozhovoru s nezávislou ženou?

Sama v posteli
Tieto ženy zväčša ostávajú slobodné. Nie preto, že by nechceli milovať, boja sa len meniť svoje pravidlá. Alebo im nikto nie je dosť dobrý. Alebo je naopak, dobrý až príliš. A tým ich ohrozuje. Zabúdajú, že prácu, solventnosť či postavenie nemôže muž ohroziť, pokiaľ mu to samy nedovolia. A koniec koncov, platí tu staré známe, že „peniaze nie sú všetko“ alebo „nedá sa všetko kúpiť“. A potom si večer líhajú do postele samé, len s túžbami, ktoré majú určite, len o nich nehovoria.

Buďte AJ princezná
Bez ohľadu na to, že nezávislá žena je statočná a nie je na škodu byť samostatná a presadiť sa v dnešnom svete, všetko by malo mať svoje hranice. Hranice ženskosti. Byť ženou je krásne. A oslobodzujúce. A byť princeznou tiež. To, že nás niekto chráni a stará sa o nás, nie je hanbou, je to našim vykúpením. Aby sme mohli byť skutočne šťastné, musíme sa občas nechať rozmaznávať mužmi. To nie je našou porážkou, ale našou výhodou. Buďme nezávislé, ale nechajme niektoré veci iba mužom...A oni sa nám za tú príležitosť môžu odmeniť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 17:23