shutterstock.com
StoryEditor

Toto je 10 trikov, vďaka ktorým budete vyzerať ako elegantná milionárka

16.10.2020, 12:00
Životný štýl
Vyzerať ako dokonalá dáma nie je len otázkou peňazí, ale hlavne vkusu.

1. Neutrálne farby
Biela, sivá, čierna, púdrová, svetlomodrá, béžová… základné kúsky v týchto farbách vyzerajú elegantne a ľahko sa navzájom kombinujú. Ak si chcete obliecť tón v tóne, kombinujte materiály. Výborne vyzerá napríklad kombinácia kože a hodvábu alebo pletenín. Dajte si pozor na výrazné farebné kontrasty, budete v nich síce neprehliadnuteľná, ale ak neodhadnete správne kombinácie, budete vyzerať gýčovo, nevkusne až smiešne.
2. Kvalitné materiály
Bavlna, vlna, kašmír, ľan a hodváb – zamerajte sa na kvalitné materiály. Aj v lacnejších módnych reťazcoch alebo výpredajoch sa dajú nájsť pekné kúsky za dobré ceny. Veľkým oblúkom sa vyhnite „super výhodným“ ponukám na polyesterové šaty, kabáty alebo tričká. Vyberajte si také materiály, ktoré aj po niekoľkých vypraniach vyzerajú dobre. Takže prv ako sa rozhodnete pre kúpu, pozrite si materiálové zloženie. Nekvalitné materiály majú tendenciu sa žmolkovať. Pozor na oblečenie s našitými flitrami, korálikmi alebo perličkami. Takéto „ozdoby“ sa rýchlo začnú trhať a po pár opraniach môžete takúto vec hodiť do koša. Radšej si kúpte jednoduché hladké šaty a ozdobte ich brošňou. Oblečenie s čipkou je módne už pár rokov, ale umelá čipka vyzerá lacno, na rozdiel od „pravej“, ručne vyrábanej. Zabudnite na tričká, tielka a blúzky s nápisom alebo veľkým logom. Kvalitné, jednofarebné tričká v základných farbách nájdete už aj v bežných obchodných reťazcoch.

3. Uniforma
Obľúbené kúsky z vášho šatníka nemusia mať nášivku s menom luxusnej značky, stačí, ak budú z príjemných materiálov a budú vám sedieť. Dobré šaty, jemné úplety, tmavé džínsy, čierne nohavice, sako dobrého strihu… ak budete mať poruke takéto kvalitné kúsky, ušetríte veľa času, lebo budete vždy vedieť, čo si obliecť. Z módnych trendov si vyberajte len to, čo sa vám naozaj hodí. Jednoduché čisté línie bez zbytočných volánikov a mašličiek pôsobia luxusnejšie a platí staré známe, že menej je viac. Kožená bunda dokáže zázraky. Nemala by chýbať vo vašom šatníku! Vyhnite sa žiarivým doplnkom, nášivkám, strapcom… Kožená bunda sa hodí k jemným šatám aj džínsom a využijete ju takmer na každú príležitosť.
4. Nenápadné šperky
Jemné šperky v zlatej alebo striebornej farbe budú vyzerať vždy luxusne. Či už budú pravé, alebo „nepravé“, to viete len vy, hlavne aby boli vkusné a nenápadné. A toto pravidlo platí aj pri hodinkách. Ak váhate, akým šperkom doplniť outfit, klasické perly vás vždy zachránia. Vyzerajú dobre s večernými šatami aj obyčajným tričkom.
5. Noste šaty
Áno, legínsy sú pohodlné, ale ak máte viac ako 15 rokov, tak ich môžete nosiť len doma alebo do telocvične. Žensky a šik budete vyzerať v šatách. Práve šaty by mali byť základom každého šatníka.

6. Ak džínsy, tak tmavé a do pásu
Áno, aj džínsy patria do šatníka elegantnej dámy. Klasické, pevné, v tmavej farbe (bez dier) a s vyšším pásom. Vyhnite sa extra elastickým modelom, ktoré vám zvýraznia aj to, čo nie je potrebné…

7. Topánky a kabelky
Bohužiaľ, na topánkach a kabelkách pravé dámy nešetria. Ak si nemôžete dovoliť kvalitnú luxusnú značku, investujte do jednoduchej koženej kabelky, minimalistických kožených čižiem, lodičiek a jedného páru kvalitných tenisiek. V tomto prípade platí pravidlo, že radšej si kúpte jedny kožené ako troje z imitácie kože. Ak sa už rozhodnete z nejakých dôvodov pre „umelé“, vyberte si kvalitné, značkové. Nepísané pravidlo je, že topánky so špičkou vyzerajú vždy o stupeň elegantnejšie.
8. Buďte originálna
Zabudnite na lacné napodobeniny značkových kúskov. Fejkové topánky či kabelka sú jedno z najväčších módnych a spoločenských faux pas. Vybudovať si kvalitný šatník môže chvíľku trvať, ale oplatí sa to. Bez väčšej námahy budete vždy rýchlo a pekne oblečená. A v konečnom dôsledku sa investícia do drahších a kvalitných kúskov oplatí. Určite máte doma v skrini zopár vecí, ktoré ste nikdy nemali oblečené. Aj keď stáli len „pár“ eur, dokopy by ste si za túto sumu určite kúpili niečo kvalitnejšie, čo sa vám zdalo na prvý pohľad veľmi drahé.

9. Slnečné okuliare
Zaujímavé slnečné okuliare sú odrazom vášho štýlu a dotvoria váš celkový outfit. Stačia vám jedny, „ozajstné“, nadčasové, ktoré vám pristanú. Radšej si našetrite na kvalitný značkový kúsok, ktorý sa dá veľmi výhodne kúpiť aj v outletoch alebo second handoch.
10. Hlavne upravená
Štýlový vzhľad je postavený na detailoch. Ani to najkrajšie oblečenie vám nepomôže, ak vaše topánky, kabelka, blúzka či kabát nebudú v bezchybnom stave. Čisté topánky, vyžehlené voňavé oblečenie bez žmolkov, kabelka bez škrabancov… nie je to len o oblečení, ale aj o vlasoch a líčení. Základom je dobrý strih, zdravé vlasy s leskom a jemný, prirodzený mejkap. A nezabudnite ani na nechty. Najlacnejšia, ale zato štýlová klasika sú krátke, čisté nechty s bezfarebným lakom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:58