shutterstock.com
StoryEditor

Toto je päť najväčších spúšťačov stresu! Patria k ním aj kolegovia

24.09.2020, 12:00
Životný štýl
Niektoré situácie, ľudia či okolnosti vám spôsobujú stres a možno si to ani neuvedomujete! Odhalili sme päť spúšťačov stresu, o ktorých by ste to ani nepovedali!

1. Budík
Digitálny budík s výstražne svietiacimi číslicami, ktorý vydáva nevľúdny zvuk? Ten dokáže na záchvat paniky „zavariť“, hoci ešte ani nerozlepíte oči! Našťastie teraz si už môžeme budík nastaviť na mobile a k tomu si vybrať aj príjemnú, nie príliš hlasnú melódiu. A ak budete líhať do postele v pravidelnom čase a doprajete si kvalitný spánok, po čase už budík možno ani nebudete potrebovať.

2. Kolegovia
Trávite s nimi množstvo času a možno vám „pijú krv“ viac ako šéf. Jeden prieskum ukázal, že dobrých, bezkonfliktných kolegov si ľudia v práci cenia rovnako ako vysoké finančné ohodnotenie! Nezhody v názoroch a roztržky s kolegami pre banality vám neraz zdvihnú tlak, čo nenápadne spôsobuje zvýšenie hladiny stresu.

3. Lekár
Známy je syndróm bieleho plášťa i to, že po príchode do ambulancie pacientom často namerajú zvýšený krvný tlak. K lekárom síce chodíme preto, aby sme sa cítili lepšie, ale mnohí sa pred plánovaným termínom prehliadky obávame a cítime vystresovane. Ak je to u vás pravidlom, možno sa treba zamyslieť a lekára skrátka vymeniť.

4. Neporiadok v spálni
Existuje súvislosť medzi neporiadkom a zlou náladou či úzkosťou. Ak ste zaneprázdnení, veci sa môžu v izbe hromadiť. Spálňa je však určená na odpočinok, a tak by mala aj vyzerať. Rozhádzané oblečenie, neporiadok na nočnom stolíku, pootvorená skriňa, kde to na policiach tiež nevyzerá práve úhľadne. Možno o tom ani netušíte, a pritom si spôsobujete stres. Tu je rada jednoduchá – upratať.

5. Sociálne siete
Vašimi emóciami môžu vzťahy vo svete sociálnych sietí zamávať podobne ako tie skutočné. Podráždenosť, hnev a pocity menejcennosti pri sledovaní životov iných ľudí by mali byť jasným signálom na stlačenie tlačidla „odhlásiť“.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 00:35