shutterstock
StoryEditor

Trápi vás nafúknuté brucho? Tento jednoduchý cvik vám pomôže už do pár minút

09.09.2020, 12:00
Životný štýl
Keď sa aj vy občas cítite ako nafúknutý balón, máme pre vás riešenie.

Ak do toho nerátame rôzne intolerancie a jedlá, ktoré nám škodia, ďalším najčastejším dôvodom nafúknutého brucha je nesprávna konzumácia potravy. Buď jedlo jete príliš rýchlo alebo žujete s otvorenými ústami - v takýchto prípadoch sa vám do žalúdka dostáva nepotrebný vzduch. 

Mnoho lekárov odporúča klasický jednoduchý cvik, ktorého podstatou je správne dýchanie. Zaberie vám len pár sekúnd a po niekoľkých minútach zbadáte jasný rozdiel. V prípade, že toto cvičenie budete praktizovať častejšie, vaše problémy by sa mali elimonovať. 

Postavte sa, dbajte pri tom na to, aby ste vášmu nafuknutému bruchu dopriali voľnosť - ak máte na sebe nepohodlné legíny, stiahnite si ich pod bruško. Je taktiež dôležité aby ste stáli vystretá, chodidlá by ste mali mať na šírku vašich bokov a ramená ťahať dozadu. Zhlboka sa nadýchnite a držte dych aspoň 5 sekúnd. Potom sa snažte všetok vzduch vydýchnuť - pozor, musí to trvať minimálne 10 sekúnd! Vydychujte čo najdhlšie a po skončení sa zohnite k nohám a posledný krát zhlboka vydýchnite. Opakujte aspoň trikrát.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 14:12