shutterstock.com
StoryEditor

Toto je 15 dôvodov, pre ktoré sa oplatí tešiť sa na jeseň!

09.09.2020, 15:00
Životný štýl
Aj vy vždy doslova panikárite, že sa leto končí? Toto je zoznam vecí, pre ktoré to nakoniec vôbec nebude také zlé...

1. Celý svet bude farebnejší. Aj keď budú dni kratšie a slnka bude menej, to, čo uvidíme na stromoch, existuje len v jednom ročnom období.
2. Bude sa nám lepšie spať. Normálne pod paplónom. Z vonku konečne pôjde aj nejaký ten vánok, vzduch bude lepší, aj hmyzu bude menej.
3. Môžeme si konečne obliecť ten jesenný kabát alebo obuť čižmy, ktoré sme si kúpili minulý rok vo výpredaji. A vzali ich aj za cenu, že budú musieť dlho čakať v skrini. Nuž, prišiel ich čas. Hurááá!
4. Už nemusíme jesť iba to, čo sa urodilo na záhrade nám, mame, babke, susedom... Lebo stále bolo veľa cukety, baklažánu, paradajok, papriky, hlávkového šalátu a uhoriek nakladačiek, ktoré bolo treba zavárať. Navyše, keď sme zjedli čokoľvek iné okrem zeleniny, v plavkách to bolo nemilosrdne vidieť. Na jeseň si predsa len môžeme viac dopriať – nosia sa svetre. Aj tie oversize sú stále v móde :-).

5. Vinárom sa začína sezóna. Sú ochutnávky, otvorené pivnice, vínne cesty... Samozrejme, v rámci možností.
6. Môžeme čítať. Nie na pláži, kde nás každých 5 minút vyruší dieťa s novým morským ježkom alebo mušľami, nefungujúcim šnorchlom a chuťou na zmrzlinu a kde nás muž privalí vždy, keď vyjde z vody mokrý, kde sa všetci hlasno dohadujú, prská voda a my sme mastné od opaľovacích krémov a špinavé od piesku... Čítať doma, pod dekou, pri zapálenej sviečke, keď už deti spia a manžel pozerá seriál o výrobe mečov. Tak vtedy.
7. Nemusíme mať výčitky, že nie sme od rána do večera vonku, keď svieti slnko. Pokojne si môžeme zapnúť obľúbený seriál aj cez deň.
8. Sex je podľa mnohých najlepší na jeseň. Ženy aj muži majú vraj v tomto období najviac testosterónu. Hm, veď vyskúšajte.
9. Nemusíme panikáriť, keď si zabudneme nalakovať nechty na nohách či oholiť nohy celkom do hladka. Jednoducho NEMUSÍME.

​10. Babie leto má neskutočné čaro!
11. Veľa seriálov vydáva nové série. A ak aj nevydá, môžete si znova pustiť tie "svoje".
12. Konečne dostaneme chuť na obľúbený bylinkový čaj a v pokoji si ho vypijeme.
13. Zmiznú takmer všetky alergie.
14. Dážď a ranné hmly. Nemá ich síce v láske každý, ale atmosféru majú... jedinečnú.
15. Budú letné výpredaje!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 16:15