shutterstock.com
StoryEditor

Sedem zbytočných vecí, ktorými každý deň strácame minimálne HODINU nášho času

09.08.2020, 15:05
Životný štýl
Čas sú peniaze. A nie len to! Koľko krát sa sťažujeme, že nemáme čas na cvičenie, partnera, relax... uberte zo zbytočných činností, ktoré doslova žerú čas a stihnete (takmer) všetko!

1. Telefón 

Presne tak, práve pozeranie do telefónu, osemdesiaty krát kontrola mailov a whatsappu, nám denne žerie neskutočné množstvo času - niekedy sú to dohromady aj dve hodiny. Presne tie dve hodiny, ktoré potrebujeme na fitko, spánok...

2. Varenie

Varenie je super činnosť a teplé domáce jedlo je na nezaplatenie, lenže naozaj to nemusíte robiť každý deň. Buď naraz navarte viac, alebo jednoducho rodine v nedeľu oznámte, že dnes si potrebujete pospať viac a najesť sa pôjdete do reštaurácie. Niektoré ženy majú doslova výčitky svedomia, keď rodine neuvaria teplú večeru, no ono to naozaj nevadí, keď dostanú pečivo a nátierku a vy získate čas pre seba. 

3. Sociálne siete

Keď si pozriete vašu týždennú bilanciu, niekedy sa vám až hlava zatočí, však? Neustála kontrola Instagramu a Facebooku, sledovanie cudzích profilov, porovnávanie sa, premýšľanie nad životom iných ľudí... to sú fakt dohromady celé hodiny! 

4. Presúvanie sa autom za každú cenu

Ak nemáte do práce krkolomnú cestu, možno by ste počas jari, leta a skorej jesene mohli do práce chodiť bicyklom - mali by ste každý deň odškrtnutú pohybovú činnosť z vášho denného zoznamu, šetrili by ste peniaze za pohonné hmoty a ešte aj životné prostredie. A ako bonus sa nebudete rozčuľovať v zápchach! Ak musíte byť v práci v kostýme a lodičkách, môžete si ich nechávať v kancelárii a po príchode sa prezliecť - všetko sa dá, keď sa chce. Alebo sa môžete raz za čas zviesť električkou, v ktorej viete napríklad odpovedať na maily a ušetriť tak pár minút (a veľa eur). 

5. Nenecháte nič na iných členov rodiny

Naučte sa ostatných členov zapojiť do chodu domácnosti, pretože veľa Sloveniek to tak nemá - všetko robíme samé a potom nadávame, že sme na všetko samé. Aj malé dieťa si vie upratať izbu, či vyložiť umývačku a na manžela pokojne "hoďte" polovicu domácich prác. Uvidíte, koľko času zrazu získate. 

6. Nenakupujete strategicky

Aj vy musíte každý deň skočiť do obchodu pre nejakú drobnosť? Chyba! Urobte raz za týždeň veľký nákup, premyslite si, čo budete každý deň jesť, pečivo dajte do mrazničky... 

7. Vstupujete do nového dňa bez plánu

Úspešní ľudia majú plán na každý deň - od rána do večera a potom stihnú všetko. Majte aj vy svoje 2-3 denné priority, ktoré musíte stihnúť a budete oveľa spokojnejšia. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 09:19