shutterstock.com
StoryEditor

Toto je osem typov matiek. Medzi ktoré sa radíte vy?

30.07.2020, 19:00
Životný štýl
Každá z nás je nejaká, vo väčšine je z každej niečo. No existujú matky, ktoré vieme presne "zaškatuľkovať" do jednej kategórie, pretože akonáhle niekam prídu, po pár vetách je každému jasné, aká je ich filozofia vychovávania ich potomkov.

1. Matka svätica

Starostlivá, trochu staromódna. Často býva s deťmi dlhé roky doma a opúšťa kvôli nim hoci aj zaujímavé zamestnanie. Deti sú na prvom mieste a potom dlho dlho nič. Prispôsobujem im všetko, nemá vlastný život, len život svojich detí.

2. Matka čistotná

Má vždy perfektne upratané, v skriniach dokonalé komíny oblečenia, deti majú vždy čerstvo ostrihané nechty a voňajú po aviváži. Po ruke má vždy vlhčené servítky.

3. Matka lenivá

Neuznáva zásady ani pevný režim dňa, nikdy nemá pri sebe jedlo ani veci na prezlečenie, spolieha sa na kamošky, že prinesú. Je s ňou však najväčšia zábava!

4. Matka dokonalá

Najväčší postrach ostatných matiek! Deti sú krásne, ona je krásne upravená, chodia do nóbl škôlky, sú značkovo oblečené, učia sa druhý jazyk od pol roka, dojčila ich do dvoch rokov...proste všetko tip top a ostatným s tým pije krv.

5.Matka módna maniačka

Prejaví sa vtedy, keď má doma dcérku. Vždy je krásne zladená - od ponožiek až po sponky do vlasov. Často malej oblieka sukničky a silonky, všetko má trblietavé, ružové alebo moderné. Na fotení v škôlke je vždy najkrajšie oblečená. Na vecičky pre dcérku míňa stovky eur.

6. Matka alternatívna (tzv. bio matka)

Dojčí dlhé roky, až kým nemá prsia na kolenách. Deti majú stravu iba v bio kvalite, sladkosti prijímať nesmú. Avokádo ochutnali už ako polročné, zato cukrík do osemnástky nesmú. Oblečenie perie v ručne robených mydlách, miesto aviváže dáva ocot. Deti sú väčšinou nezaočkované a smú sa hrať iba s montessori hračkami.

7. Matka praktická (sporovlivá)

Je na krátko ostrihaná, nikdy sa nefarbila, chodí bez makeupu a využíva mhd. Jej deti majú tiež praktický účes, oblečenie nosia jedno po druhom, bez ohľadu na pohlavie a na nohách ortopedickú obuv. Vždy má na chrbte ruksak v ktorom má pršiplášť, keby náhodou spŕchlo, aj malé občerstvenie, keby ostali vonku dlhšie.

8. Matka sliepočka

Je najkrajšia na ihrisku, dieťa dám čím skôr do jaslí, aby mala na seba viac času a aby sa dala čo najskôr dokopy. Aj ona, aj dieťa je vždy krásne oblečené, od matky módnej maniačky ju rozpoznáte tým, že na svoje pohodlie a výzor dbá viac, ako na dieťa. Častejšie ako ju na ihrisku však stretnete aupairku alebo babku, pretože ona buď relaxuje, alebo je vo fitku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 17:33