shutterstock.com
StoryEditor

Prežite krásne leto doma, na Slovensku. Máme pre vás tipy na skvelé výlety

13.07.2020, 11:00
Životný štýl
Či sa už vyberiete vlakom, autobusom, autom, bicyklom či pešo na miesta, na ktoré vás lákame, je len a len na vás :)

Štrbské pleso
Jedným z najnavštevovanejších miest vo Vysokých Tatrách je Štrbské pleso. A niet sa čomu čudovať, jeho atmosféra je priam magická. Nachádza sa na území obce Štrba v miestnej časti Štrbské Pleso. Toto typické morénové jazero (pleso) je druhé najväčšie pleso na Slovensku. Zo železničnej stanice Štrba k nemu vedie ozubnicová železnica. V letných mesiacoch má hladina Štrbského plesa čarovnú atmosféru a ako jediné ho môžete preveslovať v malej loďke. Následne sa môžete vyviesť lanovkou na Solisko, odkiaľ sa vám naskytne prekrásny panoramatický výhľad.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Thibault Muzergues (@tmuzergues),


Štrkáreň Komjatice
Vo východnej časti obce Komjatice v okrese Nové Zámky sa nachádza vodná plocha, ktorá sa nazýva Štrkáreň. Vznikla pri bagrovaní štrku v tejto lokalite. V súčasnosti je jazero vychýreným rybárskym revírom, ktorý vyhľadávajú rybári z celého Slovenska, ba i zo zahraničia. Voda v jazere je pomerne čistá, vhodná na kúpanie, potápanie, člnkovanie či windsurfing. Na jazere sa nachádza množstvo ostrovov a ostrovčekov, na jeho brehoch sú vybudované dve ihriská na plážový volejbal a prístrešky na posedenie s priateľmi. Táto kombinácia zaručuje návštevníkom príjemne strávený deň v peknom prostredí.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Repka (@miso.repka),

Pancierový vlak – Zvolen
Vo Višňovského parku, vedľa železničnej stanice vo Zvolene, nájdete unikát. Ide o repliku jedného z troch pancierových vlakov vyrobených počas Slovenského národného povstania. Pancierové vlaky Hurban, Masaryk a Štefánik sa aktívne zapájali do bojov v SNP. Vlak Hurban (jeho replika sa nachádza vo Zvolene) sa prvýkrát zúčastnil bojov na konci septembra na trati medzi Hronskou Dúbravou a Žiarom nad Hronom. Vo Zvolene sa okrem tohto unikátneho skvostu nachádza množstvo ďalších historických pamiatok, ale aj moderných atrakcií, takže návštevu mesta nebudete určite ľutovať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Daška (@dasik9),

Kostol Obetovania Pána – Smrečany
Stredoveký kostolík Obetovania Pána je najstaršou zachovanou stavbou v prekrásnej liptovskej obci Smrečany. Kostolík je dokonalou ukážkou liptovskej gotickej architektúry. Postavený bol koncom 13. a začiatkom 14. storočia. V interiéri kostolíka sa zachovala veľká časť pôvodného gotického vybavenia a výzdoby. Obdivovať tu môžete očarujúce nástenné maľby, krídlové oltáre, vyrezávané drevené fresky, stally či kazateľnicu. Osobitnú pozornosť si určite zaslúži barokový organ či neskorogotický zvon z roku 1509, ktorý sa nachádza vo veži. Kostolík v súčasnosti slúži ako filiálny chrám farnosti rímskokatolíckej cirkvi v Liptovskom Mikuláši-Okoličnom. Každú nedeľu sa tu konajú bohoslužby. Prehliadku kostolíka je potrebné si dohodnúť vopred.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 00:18