shutterstock.com
StoryEditor

Máme pre vás tipy na prekrásne výlety po Slovensku!

07.07.2020, 15:30
Životný štýl
Opäť vám prinášame tipy na to, kam by ste si mohli vyraziť na deň, dva či tri a oddýchnuť si od každodenných povinností. Heslom tohto leta totiž je: Dovolenkujeme „doma“!

Súľovské skaly
Načerpáte tam novú energiu v lone prírody, nadýchate sa čerstvého vzduchu, prevetráte hlavu a dáte si aj trochu do tela. Toto všetko totiž ponúkajú Súľovské skaly. Ich atraktivita spočíva okrem iného aj v tom, že sú dostupné z viacerých smerov a tiež vhodné pre zdatných i menej zdatných turistov. Neodolateľným miestom je práve centrálna časť Súľovských skál, ktorou prechádza aj náučný chodník. Po ceste určite neminiete skalné veže, strmé bralá, ihly, okná, homole a iné zaujímavé skalné útvary, ktoré vidno už z diaľky aj vďaka ich bizarným tvarom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa S Ú Ľ O V S K É S K A L Y ? (@sulovskeskaly),

Bardejov
Najväčším lákadlom Bardejova je Radničné námestie. Tvorí centrálnu historickú mestskú zónu a je jedným z najkrajších na Slovensku. Námestie je z troch strán obkolesené radovou zástavbou typických úzkych meštianskych domov. Na severnej strane námestia je dominanta mesta – Bazilika minor sv. Egídia, prepojená s renesančnou budovou bývalej mestskej humanitnej školy. Čarovnú atmosféru bardejovského námestia umocňuje reprezentačná budova radnice zo 16. storočia postavená v goticko-renesančnom štýle. Nachádza sa v nej expozícia Šarišského múzea venujúca sa histórii mesta.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ľubomíra Šoltésová (@lubomira_soltes),

Vlkolínec
Pod majestátnym vrchom Sidorovo sa krčí malebná dedinka Vlkolínec. Počiatky založenia obce siahajú do 14. storočia. Vlkolínec, v ktorom sa akoby zastavil čas, patrí medzi klenoty slovenskej ľudovej architektúry. Pri návšteve môžete obdivovať malebné domčeky s drevenou architektúrou obkolesené lesom a úzkymi pásikmi polí a pasienkov. Nezabudnite navštíviť Roľnícky dom, hasičskú expozíciu, detský sad a príležitostne sa tu usporadúvajú aj rôzne zaujímavé výstavy. Dnes je táto malebná podhorská osada administratívne súčasťou mesta Ružomberok.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SLOVAKIA | #ThisIsSlovakia ?? (@thisisslovakia),

Dukliansky priesmyk – údolie smrti
Medzi obcami Kapišová, Kružľová a Nižná Písaná je v teréne rozmiestnená tanková technika znázorňujúca tankovú rotu v útoku. Symbolizuje ju 8 tankov T-34/85. Údolie smrti je súčasťou komplexu duklianskeho bojiska. Pozostatky sovietskej bojovej techniky z čias Karpatsko-duklianskej operácie sú spomienkou na udalosti, ktoré sa v tomto priestore odohrali od 25. do 27. októbra 1944. Cieľom útočnej operácie bolo spojiť sovietske a československé vojská s povstalcami bojujúcimi v Slovenskom národnom povstaní.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa CESTA HRDINOV SNP ⛰?? (@cesta_hrdinov_snp),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 19:48