unsplash.com
StoryEditor

Využite krásne počasie a naplánujte si na víkend takéto skvelé výlety!

25.06.2020, 15:00
Životný štýl
Čo tak urobiť si pekný víkend v hlavnom meste? Bratislava je plná zaujímavých miest, ktoré sa určite oplatí vidieť. Už len samotné historické centrum je úžasné...

Bratislavský hrad
Ten, kto nenavštívil Bratislavský hrad, akoby ani v Bratislave nebol. História Hradu siaha až do 13. storočia. Počas storočí došlo k niekoľkým prestavbám a v roku 1811 bol celý hradný areál obrovským požiarom úplne zničený a ponechaný napospas osudu. V päťdesiatych rokoch 20. storočia sa v oblasti Hradu začalo s archeologickým výskumom a so záchranou hradných ruín. Hrad prešiel rozsiahlou rekonštrukciou a dnes sa opäť leskne krásou svojej niekdajšej slávy. Areál Hradu je voľne prístupný verejnosti. Vnútri Hradu sa nachádza expozícia Slovenského národného múzea a očarí vás aj pôsobivý interiér Hradu. Počas roka sa na Hrade konajú rôzne slávnosti, podujatia či výstavy. V júli sa napríklad začínajú známe Shakespearovské slávnosti, v rámci ktorých si môžete pozrieť predstavenia pod šírym nebom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gabriela Slováková (@gabika.slovak),

Katedrála sv. Martina
Ikonickou sakrálnou stavbou v Bratislave je Katedrála sv. Martina, známa tiež pod názvom Dóm sv. Martina. Ide o najväčší, najstarší a najvýznamnejší chrám v Bratislave. Nájdete ho v tesnej blízkosti Hradu, centra Starého Mesta a Dunaja. Návštevníci si môžu katedrálu prehliadnuť počas celého roka okrem liturgických slávení a koncertov konajúcich sa v katedrále.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MΔRIΠΔ (@marina.dervisha),

Michalská brána
Michalská brána bývala súčasťou mestského opevnenia zo 14. storočia. Je jedinou zachovanou bránou z pôvodne štyroch vstupných mestských brán. Svoje pomenovanie dostala podľa gotického kostola sv. Michala, ktorý sa nachádzal pred opevnením a bol zbúraný v 16. storočí kvôli Turkom. Nad Michalskou bránou je nadstavená tzv. Michalská veža, v ktorej Mestské múzeum v Bratislave zriadilo expozíciu historických zbraní.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ✕ MARGO || TRAVELS || PRAGUE ✕ (@margokoropova),

Zoo Bratislava
Táto Zoo patrí medzi najväčšie zoologické záhrady na Slovensku. Nachádza sa v Mlynskej doline neďaleko Dunaja a je obľúbenou bratislavskou atrakciou. Zaujímavosťou zoo je aj Dinopark s maketami dinosaurov a 3D kinom, ktoré predstavujú lákadlo pre všetky vekové kategórie. Pre najmenších návštevníkov sú pripravené detské komplexy s pestrofarebnými preliezačkami.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Klér Flér (@kler.fler),

Zlaté piesky
Počas horúcich letných dní si môžete návštevu hlavného mesta spríjemniť v osviežujúcej vode najnavštevovanejšieho športovo-rekreačného areálu Zlaté piesky. Nachádza sa v pokojnom a príjemnom prostredí mestskej časti Ružinov. Návštevníci si môžu vychutnať kúpanie v mimoriadne čistej vode bez vodných rastlín a piesočnú pláž, ktorou je vodná plocha obkolesená. Jazero má šírku asi 400 metrov a hĺbku 30 metrov, v jeho strede spod hladiny vykúka menší lesnatý ostrovček. Bohatá ponuka stravovacích zariadení v podobe bufetov a reštaurácií takmer na každom kroku zaručí, že o chuťové poháriky bude znamenite postarané. Záujemcom o šport sú k dispozícii tenisové kurty, volejbalové ihriská, ihriská na streetbal a minigolf.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa WAKELAKE (@wakelakegs),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:38