shutterstock.com
StoryEditor

Ľahká cesta ku šťastiu a spokojnosti. Návod, ako byť spokojná každý deň

25.06.2020, 12:30
Životný štýl
Máme pre vás tipy ako si do každého dňa vniesť úsmev a dobrú náladu!

1. Magické slovo ďakujem

Toto jednoduché slovo, ktorému nás učili už naši rodičia, dokáže naozaj zázraky. Stále, keď niekomu poďakujete, sa totiž nalaďujete na pozitívnu vlnu, ktorá vám do života priťahuje ešte viac dobrého. Nezabúdajte byť vďačné aj za veci, ktoré už dávno máte. Či je to možnosť spať v teplej posteli, naraňajkovať sa alebo jednoducho to, že ste zdravé.

2. Chlpaté zlatíčko

Ten, kto má doma zvieratko vie potvrdiť, že vyvolávajú pocity šťastia tým, ako dokážu svojho majiteľa milovať. Či už je to psík alebo mačka, zvieratká sú úžasnou terapiou a liekom na všetko. Trávte s nimi o trochu viac času. Ak zvieratko doma nemáte, skúste venčiť psov z útulku alebo sa podujať strážiť.

3. Jedlom k radosti

Vedeli ste, že niektoré potraviny vyvolávajú pocit šťastia? Ako? No jednoducho dokážu rozprúdiť endorfíny, ktoré nám spôsobujú radosť. Sú to najmä štipľavé jedlá, ktoré obsahujú čili papričky. Pomôžu vám však aj banány, ďatle alebo cestoviny s parmezánom. Veď vyskúšajte!

4. Obklopte sa príjemnými zvukmi

Ak okolo vás vládne chaos, je veľmi ľahké dostať sa do zlej nálady. Zlepšite si ju počúvaním príjemných zvukov a snažte sa tráviť aspoň raz denne čas, kde ich môžete počuť. Sú nimi napríklad praskanie ohňa v krbe, šum potoka, detský smiech, pradenie mačky či kvapky dažďa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 21:32