shutterstock.com
StoryEditor

Život začína po tridsiatke! Na toto by ste určite nemali zabúdať

21.06.2020, 16:30
Životný štýl
Čas letí rýchlejšie, ako sa zdá a práve preto si väčšina žien začína myslieť, že to najlepšie už majú za sebou. Nevešajte hlavu! Rady starších žien vám pomôžu nakopnúť sa a užívať si život.

1. Cvičte pravidelne

Nielenže zo seba budete mať dobrý pocit pri pohľade do zrkadla, okrem endorfínov vám to dodá aj sebavedomie. Nehanbite sa zájsť do miestnej posilovne aj keď máte nejaké to kilo navyše. Väčšina mužov, ktorá denne cvičí, svoju pozornosť upriamuje na činky, a tak bez výčitiek môžete vypotiť aj dušu. Kľudne aj v starých teplákoch. 

2. Jedzte zdravšie 

Aj keď sa to môže zdať obmedzujúce, je na čase si vážiť samú seba natoľko, že dáte zbohom fastfoodom, ťažkým vyprážaným jedlám či prehnanému konzumovaniu sladkostí. Už po mesiaci budete mať viac energie, ktorá vám umožní vyvetrávať kabelku s kamarátkami čoraz častejšie. 

3. Nestrihajte sa na krátko!

Je akýmsi nepísaným pravidlom, že ženy volia vekom čoraz kratší účes. Ten je pochopiteľne praktickejší, než dlhé vlasy, no pokiaľ máte krásnu hrivu, nech vás ani nenapadne siahnuť po nožniciach. Vlasy sú korunou krásy a to aj v prípade, že im musíte venovať viac času. Kam inam investovať čas ak nie do seba?

4. Splnite si svoje sny 

Dovolenka v Toskánsku, tandemový zoskok z lietadla alebo koncert obľúbenej kapely - splnite si všetko, čo ste si ako tínedžerka vysnívali. Nezabúdajte, že váš život nie len o prianiach vašich detí či partnera, ale najmä tých vašich. So svojimi životnými skúsenosťami máte oproti svojmu mladšiemu ja obrovskú výhodu - veci si viete naplánovať ľahšie a najmä zodpovednejšie.

5. Trávte viac času so svojimi rodičmi 

Rodičia, pre tie šťastnejšie možno aj starí rodičia, tu pre nás nebudú navždy. Využite ich prítomnosť a nechajte si poradiť či už v kuchyni, alebo vo výchove. Prekvapí vás, s akým nadhľadom sa s nimi viete porozprávať teraz, keď nemusíte riešiť svoju mládežnícku nerozvážnosť. Nehovoriac o tom, že ich skúsenosti tromfnú všetky rady a tipy z internetových fór. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 14:50