shutterstock.com
StoryEditor

Veľký finančný horoskop: Ktoré znamenie sa (ne)má obávať o peniaze?

12.06.2020, 18:00
Životný štýl
Ako to vyzerá s vašim znamením?

BARAN
Barani by si práve v tomto čase mali dávať pozor na to, kde majú uložené svoje peniaze a ako sa im zhodnocujú. Vo vašom prípade môže nastať hneď viacero scenárov, ako môžete o svoje financie čiastočne prísť. Hoci je možné, že kvôli nedávnym udalostiam a zmenám ste stratili chuť pracovať, rozhodne neseďte doma a hľadajte si novú prácu aspoň na čiastočný úväzok, pretože vám časom môžu dôjsť všetky úspory.

BÝK
Býkom sľubujú hviezdy napriek nepriaznivým udalostiam priemerný až pomerne dobrý finančný rok. Pozor by ste si mali rozhodne dávať na to, koľko vám na účet prichádza a koľko z neho odteká, pretože práve toto môže byť prelomové vo vašom tohtoročnom sporení. Takisto sa neoplatí dopriať si veľké výlety. Ak sa chcete udržať ako-tak na rovnakej úrovni, neodporúčame jazdiť na drahé dovolenky a radšej si tento rok posedieť doma a peniaze sa pokúsiť zhodnocovať.

BLÍŽENCI
Blížencom sa bude dariť a budú si môcť dovoliť financovať všetky svoje nesplnené túžby prinajmenšom z predošlého roka. Odložené peniaze pokojne míňajte, pretože tento rok sa vám budú permanentne vracať a účty sa pekne zvýšia. Vďačiť za to budete môcť rozsiahlym zmenám, ktoré spustili nedávne udalosti. Nová práca vám okrem financií prinesie aj ďalšie benefity. Ak chcete investovať, pamätajte, že sa to oplatí iba tam, kde je to bezpečné.

RAK
Lakomé, ale pracovité Raky si svoje peniaze vždy tvrdo vydreli. Inak to nebude ani tento rok, a preto sa pri zarábaní a investovaní celkom slušne zapotíte. Takmer dvojmesačný výpadok príjmov, ktorý vás postihol, sa budete zo všetkých síl snažiť dobehnúť. Podarí sa vám to a peňazí bude aj v tomto roku nakoniec dostatok. Drahú dovolenku si radšej nekupujte a získané peniaze investujte, najlepšie do nejakej nehnuteľnosti. Vaša vytrvalosť a zodpovednosť bude v oblasti financií odmenená.

LEV
Levi, dajte si pozor na to, za čo míňate svoje ťažko zarobené peniaze. Hoci si to nemusíte ešte uvedomovať, finančná kríza sa dotkla aj vášho zamestnávateľa a je len otázkou času, kedy sa priamo dotkne aj vás. Vaša rozšafnosť vás môže v tomto smere stáť veľa. Váš sklon minúť aj posledné centy sa teraz môže zdať až nevinne zábavný (však príde ďalšia výplata), no nepotrvá dlho a ocitnete sa v úzkych, keď bude do výplaty času príliš veľa a požičať vám zrazu nebude mať kto.

PANNA
Panny by si mali čo najskôr sadnúť nad papiere a popremýšľať nad rodinným rozpočtom. Nie ste práve v ideálnej situácii, no na zlepšenie podmienok nikdy nie je neskoro a obzvlášť nie v tomto období. Pri míňaní buďte obozretní a neinvestujte s rizikom. Ak podnikáte, vyhýbajte sa hazardovaniu a riskovaniu. Ak sa pustíte do vecí, kde budete mať dostatočné záruky, potom sa nemusíte obávať straty. Ak nie, potom počítajte naozaj so všetkým.

VÁHY
Váhy sa konečne dočkajú vrátenia dlhov, a to dokonca aj tých dlhodobých. Najbližšie obdobie sa bude niesť v znamení veľkorysosti hviezd, ktoré vám doprajú nielen návrat požičaného alebo investovaného, ale aj úrokov! Nebojte sa preto nových príležitostí a investujte alebo vylepšujte to, čo sa dá. Finančné prostriedky sú na to, aby sa používali, ale dbajte na to, aby ste s nimi narábali naozaj rozumne.

ŠKORPIÓN
Bezstarostnosť Škorpiónov z hľadiska financií bude už iba dočasná. Hoci máte sklony k odkladaniu úspor, je možné, že by ste mali svoje „šetrenie“ pod matracom prehodnotiť. Aby sa vaše financie znásobili, musíte pre to niečo urobiť, a prvým krokom je uvedomiť si, že peniaze nemôžu byť nečinné. Ak na to bude príležitosť, investuje do nového projektu. Ešte predtým však dôkladne zvážte všetky riziká a pre každý prípad si nechajte finančnú rezervu.

STRELEC
Počas celého života ste si vždy dvakrát dobre rozmysleli, čo spravíte s každou korunou, a teraz s eurom. Vďaka tomu máte nasporenú pomerne slušnú sumu a pracovných zmien, ktoré sa s najväčšou pravdepodobnosťou dotknú aj vás, sa teda nemusíte príliš obávať. Vo vašom prípade sa môže finančný krach udiať len veľmi zriedka, a to by ste museli padnúť do poriadnej šlamastiky, aby k takémuto scenáru došlo. Ak zostanete bez práce, nezúfajte. Oddýchnite si a postupne si začnite hľadať niečo nové, určite sa vám to podarí.

KOZOROŽEC
Majte sa na pozore. Vaša samoľúbosť môže ľahko zatieniť črtajúci sa problém. To, že ste doteraz požičiavali všetkým naokolo, pretože ste mali navyše a robili ste si dobré meno, sa vám môže v najbližšom období ľahko vypomstiť. Dbajte na to, aby sa vám dostali všetky napožičiavané peniaze späť. Kozorožcom hviezdy v peniazoch neprajú. Nezabúdajte ani na to, že míňať sa nevypláca, pretože jeden mesiac máte viac a druhý menej.

VODNÁR
Z hľadiska financií sa ľudia narodení v znamení Vodnára nemajú čoho obávať. Účty budú stabilné, peňaženky bez väčších problémov plné a oplatí sa aj investovať. V prvej polovici leta by ste sa však mali vyhýbať neprimeranému riskovaniu a do väčších investícií sa púšťať až na jeho konci. Ideálna bude kúpa alebo aspoň investícia do nehnuteľnosti, ktorá sa o pár rokov začne krásne vracať.

RYBY
Ryby čaká náročné obdobie. Pocítite to najmä, keď podnikáte. Veľký finančný výpadok sa bude dobiehať len ťažko. Hoci sa to bude zdať ako jediné riešenie, nepožičiavajte si žiadne peniaze. Náhly prísun financií by vám mohol zaslepiť zrak a po čase by ste sa mohli dostať do ešte väčších problémov. Preto radšej obmedzte na minimum všetky nepotrebné výdavky. Nič však netrvá večne, a aj vám sa vaše peniaze začnú koncom roka konečne vracať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:51