shutterstock.com
StoryEditor

Uniknite realite a užite si relax na týchto originálnych slovenských miestach

01.06.2020, 17:00
Životný štýl
Raz za čas ho potrebuje každá z nás. Priestor na štýlový oddych. Hotely sú nuda, poďte zažiť oveľa viac... A na Slovensku.

Rozprávková dedinka – Dolný Kubín
Každý večer ich čítate deťom na dobrú noc? Tentoraz jednu z rozprávok môžete zažiť na vlastnej koži. V malebnom prostredí Dolného Kubína sa nachádza Rozprávková dedinka s domčekmi, ktoré sú inšpirované príbehmi o Maťkovi a Kubkovi či o Perníkovej chalúpke. Vybavené sú štýlovým nábytkom a pocit romantiky dotvára možnosť zakúriť si v kozubovej peci. Rozhodnutie zostáva len a len na vás. Ukradnete si čas výhradne pre seba alebo si pobyt na rozprávkovom mieste predsa len užijete s partnerom či celou rodinou?

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa lover of pretty things ? (@dasiacik),

ForRest Glamping – Banská Štiavnica
Patríte medzi cestovateľky s dobrodružnou povahou, pre ktoré je noc strávená v hotelovej izbe nudou bez zážitku? Poďte na miesto, kde zabudnete na celý svet. Na miesto, ktoré vonia, tam, kde je obloha pokrytá hviezdami a rána sú plné vtáčieho spevu. Luxusnejšiu formu kempovania si dosýta užijete neďaleko Banskej Štiavnice. Areál ponúka celoročné ubytovanie v chatkách s vírivkou či terasou, z ktorej si môžete nerušene vychutnávať pohľad na krásy prírody, ktorá toto tajomné miesto obklopuje.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ForRest (@forrestglamping),

Treehouse – Trenčianske Teplice
Hľadáte výnimočný zážitok, potrebujete si oddýchnuť a dobiť baterky? V bezprostrednej blízkosti lesa zažijete niečo nové, no predsa známe, len akoby zabudnuté. Les, jeho energia a ticho vás povzbudia a umožnia vám naplno prežiť jedinečné chvíle osamote alebo s partnerom. Treehouse, teda domček v korunách stromov, ponúka nezabudnuteľnú atmosféru a dokonalý únik z reality bežných dní. Domček sa nachádza len 5 minút chôdze od kúpeľného parku Trenčianskych Teplíc a jedným z najkrajších momentov počas pobytu na strome sú raňajky na terase. V dohodnutý čas vám ich prinesú v raňajkovom košíku, ktorý si lanom vytiahnete na terasu a môžete hodovať. A to stále nie je všetko. Romantiku najvyššieho stupňa zažijete po zotmení. Keďže na toto čarovné miesto nie je privedená elektrina, po zotmení sa ocitnete v prostredí, ktoré osvetľujú len svetielka či sviečky v lucerničkách. Dokonalé, čo poviete?

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dom na strome (@nastrome.sk),

Vo vínnom sude – Zlatá Putňa
Vyložiť nohy na stôl a do ruky pohár výborného vína? Predstava, ktorá sa stane realitou, ak si svoj zaslúžený oddych naplánujete na Zemplíne. Istotu súkromia a netradičnosti vám zabezpečí ubytovanie v atypickej bunke, ktorá vyzerá ako sud. Ak navyše patríte medzi milovníčky vína, ste na správnej adrese. Okrem oddychu si môžete „naordinovať“ aj spoznávanie krás vinárskeho regiónu Tokaj, kde ako v jednej z piatich oblastí na svete je možné dopestovať hrozno na výrobu prírodne sladkých vín. Vínna pivnica Zlatý Strapec vám poodhalí históriu aj postupy pri výrobe tokajského vína a samozrejmosťou je jeho degustácia. Zažite oddych s pridanou hodnotou, na ktorý budete dlho spomínať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa q 3 (@qbanate),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:56