shutterstock.com
StoryEditor

Potvrdzujú ich aj lekári! Toto sú babské rady, ktoré vedia predpovedať pohlavie bábätka

31.05.2020, 13:30
Životný štýl

Veľmi presne vám dokáže pohlavie bábätka odhadnúť doktor počas ultrazvukového vyšetrenia v 20. týždni. Ale ako to vydržať do tej doby? Môžete si skrátiť čakanie všemožnými viac či menej funkčnými metódami. Existuje ich nespočetné množstvo - od zaoblenia brucha tehotnej cez odhad pohlavia podľa chutí až po farbu moču tehotnej ženy, ako píše idnes.cz.

Väčšina z nich nie je založená na vedeckých dôkazoch a sú to naozaj len fámy. Niektoré z nich sa ale podarilo lekárom potvrdiť, aj keď nie sú práve najspoľahlivejšie, ako určenie pohlavia lekárom pri ultrazvukovom vyšetrení.

1. Ranná nevoľnosť

Ide o babskú radu, ktorá sa ale spolu s modernými poznatkami lekárskej vedy potvrdila. Ženy čakajúce dievčatká naozaj viac trpia závažnými rannými nevoľnosťami, kvôli ktorým zvracajú napríklad až päťdesiatkrát denne a musia sa preto obrátiť na lekára. Štúdia vykonaná v Škandinávii potvrdila, že 55% žien prijatých v nemocnici s vážnymi rannými nevoľnosťami sa následne tešilo z narodenia dievčatka. K podobným výsledkom sa dopracovala aj nedávna štúdia Leny Edlundovej z Kolumbijskej univerzity, podľa jej údajov porodilo 56% žien so závažnou rannou nevoľnosťou dievčatá.

V prípade závažnej rannej nevoľnosti by matky nemali váhať s vyhľadaním lekárskej pomoci, neustále vracanie totiž môže viesť k dehydratácii, strate kíl namiesto ich naberania a v ťažkých neliečených prípadoch môže ohroziť aj nenarodené bábätko.

2. Pozrite sa na otca

Možno už ste si všimla, že s pribúdajúcimi týždňami sa nepriberáte iba vy, ale aj váš partner. Podľa malej dánskej štúdie, ktorej sa zúčastnilo 100 otcov netrpezlivo čakajúcich na potomkov, pribrali do ženinho pôrodu najviac kíl otcovia, ktorí sa potom radovali z dcérok.

3. Dôkaz v tvári

Medzi ďalšie populárne babské rady patrí tá, že zatiaľ čo malý chlapec dodáva svojej tehotnej matke krásu, malé dievča ju naopak "odčerpáva". Tak to samozrejme nefunguje, ale na pleti tehotnej ženy sa pohlavie bábätka naozaj môže prejaviť. Podľa výskumu uskutočneného vo Francúzsku totiž 90% žien, trpiacich akné, čaká dievčatko.

Ak trpíte v tehotenstve akné, rozhodne sa ho nepokúšajte liečiť sama a obráťte sa na odborníkov. Niektoré látky prítomné v krémoch a mastičkách proti pupienkom by totiž mohli negatívne ovplyvniť vývoj plodu.

4. Materský inštinkt

Možno už teraz máte pocit, že o svojom nenarodenom bábätku viete viac, než ktokoľvek iný. Podľa britského denníka The Sun máte pravdu - až 71 percent žien podľa neho dokáže správne odhadnúť, či čakajú chlapčeka alebo dievčatko. Takáto čísla sa zdajú byť veľmi sľubné, ale nie sú známe bližšie informácie o zbere dát a ich vyhodnocovaní.

Pokiaľ si veľmi prajete práve to druhé pohlavie, než aké vám vychádza, neklesajte na mysli. Sú to predsa len spôsoby odhadu a nakoniec môže byť všetko inak. A akonáhle budete svoje malé bábätko držať konečne v náručí, jeho pohlavie bude pravdepodobne to posledné, čo budete riešiť. Väčšine matiek sa totiž ich drobček zdá úplne perfektný a nezíde im na ničom inom, než na jeho dobrom zdraví.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 10:38