shutterstock
StoryEditor

Skvelá správa pre rodičov. Deťom je oficiálne dovolené chodiť do školy!

18.05.2020, 16:30
Životný štýl
Informáciu o uvoľnení opatrení priniesol premiér Igor Matovič.

Už je to 71 dní, čo naša krajina prijala opatrenia v rámci šírenia koronavírusu. Po tom, čo sa zatvorili všetky školy, si mnohí ľudia mysleli, že tento stav potrvá až do leta. Vďaka zodpovednosti Slovákov, ktorá dokázala zvládnuť Covid-19 situáciu najlepšie z celej Európy, sa opäť uvoľnili prísne opatrenia. 

Od stredy, 20.mája sa otvoria nákupné centrá, kiná a divadlá. Počet ľudí v miestnosti však nemôže presiahnuť 100 ľudí. Od 1.júna budú zároveň otvorené materské škôlky a školy. Zatiaľ čo v škôlkach môže byť v jednej skupine s pani učiteľkou dokopy 15 detí, limit pre deti na základných školách sa zvýšil - v jednej triede sa ich môže učiť rovno 20.

Dobrou správou je, že deti v triede nemusia mať nasadené rúška. Podľa ministra školstva je totiž pri vzdelávaní dôležité, aby učitelia aj deti vyjadriť emócie. Výučba nebude však prebiehať klasickým spôsobom, no napriek tomu sa učitelia budú snažiť s deťmi prebrať a zopakovať potrebné učivo. ,,V prvom rade ide o adaptáciu a socializovanie,'' uviedol minister Branislav Grohling.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 03:19