Instagra anna_amenova/ Instagram glamourbox.sk
StoryEditor

Krásna Slovenka prišla s originálnym nápadom. Takto to vyzerá, keď tvorí modelka

04.05.2020, 18:00
Životný štýl
Vyrába krásne a hlavne chutné darčekové boxy, ktorými viete potešiť vaše deti, ale aj najlepšiu kamarátku, maminu, či svojho muža. Ktorý by ste si vybrali vy?

Zázraky sa dejú mimo komfortnej zóny
Anna Amenová

Daruj a budeš obdarovaný – toto motto sprevádza Miss Universe z roku 2010 celý život a nasmerovalo ju aj k jej originálnemu biznisu Glamourbox.

Ako vznikol nápad Glamourbox a čo ťa nakoplo k tomu, aby si ho začala robiť?
Tento nápad vznikol asi pred rokom, keď som chcela kamarátovi cez internet objednať darček a bol to celkom problém. Jediné, čo som našla, bola donáška alkoholu, ktorá aj tak trvala tri dni, čiže som darček nevedela vybaviť promptne. Vtedy mi napadlo, že by bolo fajn vytvoriť krásne darčekové boxy, ktoré môže človek objednať a nechať doručiť zo dňa na deň alebo aj v ten istý deň. Jediné podobné, čo už existuje, sú kvety v boxoch, no tie sú len pre ženy a za pár dní zvädnú.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa GLAMOURBOX (@glamourbox.sk),

Pre koho je určený, aká je tvoja cieľovka? Podľa čoho vyberáš veci, ktoré do boxu dávaš?
Na Glamourboxoch je pekné a originálne to, že sú pre každého, teda nielen pre ženy ako spomínané kvety. Máme pánske boxy, detské, pre bábätká a prispôsobené rôznym životným jubileám či sviatkom. Niektoré sú dokonca aj vtipné, tie nájdete v sekcii „Funny box“, v ktorej je napríklad aj „Period box“ určený pre ženy, ktoré majú akurát svoje dni :-). Tešia sa veľkej obľube! Jednotlivé boxy môžu byť vyskladané zo sladkostí, z alkoholu, ponožiek, luxusnej kozmetiky, cigár, plyšových hračiek, kvetov... Momentálne máme asi 28 variantov, ktoré stále rozširujeme a obmieňame. Dokonca máme box aj pre psov :-). Samozrejme, všetko krásne a luxusne zabalené a dovolím si povedať, do detailu premakané. A čo je podľa mňa veľmi dôležité, sú cenovo dostupné.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa GLAMOURBOX (@glamourbox.sk),

Si známa milovníčka módy. Prečo si nezačala robiť niečo v oblasti fashion a beauty, ale toto, čo by od teba zrejme nik nečakal?
Pôvodne som sa chcela začať venovať móde, ktorú milujem, to o mne ľudia vedia. Prostredníctvom oblečenia vyjadrujem svoju osobnosť, v tomto som veľmi kreatívna. No na našom malom trhu je už toho veľmi veľa. Chcela som preto vymyslieť a začať robiť niečo iné, čo u nás ešte nie je. Veľa času trávim na internete a nakupujem v e-shopoch a myslím, že ľudí, ako som ja, je veľa. Chodiť po klasických obchodoch je pre mňa strata energie a Glamourbox je dobrý nápad pre tých, ktorí chcú pre niekoho krásny a originálny darček, no nechcú strácať hodiny jeho zháňaním.

Je ťažké presadiť sa na Slovensku, aj keď si známa tvár?
V niečom je to jednoduchšie, pretože keď človek pozná známych ľudí a sám je známa tvár, môže mu to pri štarte pomôcť, no niekedy je to aj na škodu, pretože známy človek je pod drobnohľadom a všetci ho veľmi radi hodnotia, kritizujú a podobne.

Je ťažké skĺbiť prácu s dvomi deťmi?
Ja som v znamení Panny, takže musím mať všetko nalinajkované a naplánované. Dá sa stihnúť asi všetko, no ide o to, na koho úkor to ide, a ja nechcem, aby moja práca išla na úkor dcérok, radšej nech je to na úkor môjho oddychu. Je jasné, že keď niečo človek rozbieha, zaberie mu to veľa času a stáva sa mi, že pripravujem boxy v noci, keď deti spia, a potom som zas nevyspatá ja. Ale vždy si to zariadim tak, aby som ich vychystala do školy, vzala na krúžky a urobila im program. Mám však z toho, čo robím, radosť, a vtedy ide všetko tak nejako ľahšie. Moja práca nie je obmedzená len na pracovné dni, ľudia oslavujú najmä cez víkendy, takže vyslovene voľný deň už dlhší čas nepoznám.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Anna Amenova (@anna_amenova),

Vždy si bola vnímaná skôr ako misska, modelka, potom mama a manželka, nikdy nie ako podnikateľka. Dnes sú iste veci v tvojom osobnom živote inak, s manželom už nie ste spolu. Bol aj toto moment a dôvod, že sa chceš začať venovať niečomu úplne inému?
Určite áno. Už dlhšie som cítila a mala potrebu niečo robiť a vedela som, že to musí byť niečo kreatívne, čo ma bude napĺňať. Jedna vec je starať sa o deti a domácnosť alebo predvádzať na prehliadkach, a druhá zas tvoriť niečo vlastné. A toto v mojom živote už roky chýbalo. A potom prišiel ten moment, že sa ukončila jedna etapa môjho života – dlhoročné manželstvo – a cítila som, že sa chcem a potrebujem postaviť na vlastné nohy. To, že som začala vymýšľať Glamourboxy, ktoré sa ľuďom veľmi páčia, mi psychicky pomohlo v ťažkých chvíľach. Každej žene, ktorá je dlhé roky v domácnosti a pri deťoch, práca prospeje.

Aké je posolstvo Glamourboxov?
Potešiť ľudí, vyčarovať im úsmev na tvári vecami, ktoré majú radi. Pretože keď dávaš, potom aj dostaneš :-).

Čo by si poradila ženám, ktoré sa možno tiež ocitli v prelomovej situácii svojho života a nevedia, ako ďalej? Ako by si ich motivovala, aby začali robiť niečo, čo ich bude tešiť a živiť?
Vždy, keď človek začína niečo nové, je to krok do neznáma a ja stále vravím, že zázraky sa dejú iba mimo komfortnej zóny. Strach nás dokáže natoľko paralyzovať, že potom stojíme na jednom mieste, sme nešťastné a bojíme sa začať niečo so svojím životom robiť. Všetkým by som poradila, aby to skúsili, aj za cenu neúspechu, pretože i keď sa im náhodou nezadarí, budú samy v sebe vedieť, že to skúsili a už to ich posunie niekam ďalej. Jedna z najhorších vecí v živote je podľa mňa nevyskúšať niečo, o čom snívame, a potom už navždy ľutovať, že sme nenabrali odvahu. To je horšie ako neuspieť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa GLAMOURBOX (@glamourbox.sk),

Myslíš si, že keby si stále fungovala v manželstve, začala by si sa podnikaniu venovať?
Neviem, asi nie. Aj keď je pravda, že vo svojom vnútri som vždy cítila, že by som chcela niečo vlastné tvoriť. Žila som však v akomsi pohodlí a stereotype. U nás doma to bolo podelené tak, že mojou úlohou bolo starať sa o deti a domácnosť. Potom som bola donútená začať premýšľať o tom, čo ďalej, a som za to vďačná, pretože je zo mňa iný človek, oveľa sebavedomejší. Nič v živote totiž nie je stále a navždy, aj keď sa to tak možno dlho javí. Každá žena by mala myslieť aj na seba. Nehovorím, že mať zadné vrátka, to nie, no realizovať sa aj mimo rodiny, mať aj svoj svet a príjem peňazí. Nikdy totiž neviete, čo príde.

Aké boli reakcie tvojho najbližšieho okolia?
Väčšinou veľmi dobré, ale, samozrejme, našli sa aj neprajníci, no ja si to vôbec nevšímam. Keby som mala svoj život prežiť len v strachu, čo povedia ostatní a čo ak niečo nevyjde, nikdy by som nebola slobodná. V období, ktoré mám za sebou, som sa naučila, že fakt nie je dôležité, čo hovoria a myslia si ostatní, ale môj vlastný pocit z toho, čo robím. Človek sa nemusí za žiadnu prácu hanbiť a ak niekto niekoho kritizuje a podceňuje dopredu, je to jeho vlastná vizitka a problém, nie môj.

Majú to podľa teba krásne ženy v živote ľahšie?
Ako v čom. Občas mám pocit, že aj ťažšie. Ľudia na vás pozerajú inou optikou, viac vás súdia, viac od vás očakávajú a viac musíte okoliu dokazovať, že nie ste len „pekný obal“. Pri mužoch je to niekedy tiež, paradoxne, komplikácia, pretože si automaticky myslia, že krásna žena má aj nadštandardné očakávania, a tak sa boja. Veľmi dôležité je, a to som sa naučila rokmi prežitými v šoubiznisovom prostredí, že fakt nie je dobré súdiť ľudí podľa výzoru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Anna Amenova (@anna_amenova),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 16:26