shutterstock.com
StoryEditor

Toto je 30 dňová planková výzva. Poďte s nami do toho a z výsledku budete nadšené!

15.04.2020, 17:00
Životný štýl
Plank je jedným z najefektívnejších cvikov, ktoré môžete robiť. Prečo? Pretože si vyžaduje iba malú investíciu času a ponúka možnosť dosiahnutia značných výsledkov v relatívne krátkom časovom rozpätí. Dajte nám vedieť, ako vám to ide.

Keď začnete s plankom, bude sa vám triasť celé telo. Nevadí, je to ok, avšak neprestávajte! Ak ste súťaživý typ, budete chcieť vydržať čo najdlhšie. Skúste niekoho vyzvať, aby ste sa v kritických dňoch mohli potiahnuť :). 

Čo to vlastne je "plank"?
Je to cvičenie s vlastnou váhou, čoraz populárnejšie, a to najmä vďaka jednoduchosti a praktickosti. Plank je jedným z najefektívnejších cvikov, ktoré môžete robiť. Prečo? Pretože si vyžaduje iba malú investíciu času a ponúka možnosť dosiahnutia značných výsledkov v relatívne krátkom časovom rozpätí. 

Ako správne cvičiť plank?
1.
 Ľahnite si na brucho, dajte si lakte pod ramená a oprite sa len o prsty na nohách a vytiahnite sa pomaly brušnými svalmi hore
2. Celé telo musíte držať pevne napnuté, rovné ako doska
3. Chrbtica musí byť vzpriamená,brucho stiahnuté, panva podsadená-neprehýbajte sa v driekovej časti a zadok spevnený
4. Chodidlá majte blízko pri sebe, nohy sú rovné
5. Telo je po celú dobu napnuté. Držte túto pozíciu "dosky" počas celej doby, samozrejme len dovtedy, dokým ste schopní držať ju bez straty aktivácie brušnej svaloviny. Ak je to príliš ťažké, zo začiatku prejdite na bezpečnejšiu pozíciu - s kolenami na podlahe.

Čo plankom posilňujeme?
Každodenné cvičenie planku je veľmi dobrá cesta na posilnenie nášho jadra. Neovplyvňuje iba svaly na bruchu, ale doslova na celom tele. Posilňujete ním každý sval!
Benefity, ktoré vám plank prinesie:
- pevnejší zadok
- svalnatejšie brucho
- vyformovanejšie ruky aj nohy
- vzpriamený chrbát
Ak sa chcete pustiť do svojej 30-dňovej plankovej výzvy, jediné, čo musíte urobiť, je vytlačiť si nižšie uvedený plán a dať ho niekam na viditeľné miesto, ktoré vám ho každodenne pripomenie. Prípadne si ho môžete uložiť do telefónu, takže ho budete mať vždy po ruke.

plank výzva Pinterest/dailyfitness

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 13:00